Synus | amikor számít a tetőcserép súlya (X)

A héjazat megválasztásakor fontos szempontok lehetnek a tetőcserepek súlya és a felületkezelési lehetőségek. A nagy múltú Terrán Synus betoncserepei kevésbé terhelik a tetőszerkezetet, valamint a prémium felületkezelési eljárásoknak köszönhetően magas minőséget garantálnak.


A Terrán legkönnyebb cserepe

Felújításkor fontos kérdés, hogy a régi tetőszerkezet elbírja-e az új cserepeket. A Terrán kilenc éve vezette be legkönnyebb tetőcserepét, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend, 2022-ben a legnagyobb mennyiségben értékesített Terrán tetőcserép a Synus volt. A Construma-díjas betoncserép közkedveltsége abban rejlik, hogy szerkezetében tömör, erős, ellenáll az időjárás viszontagságainak, ám súlya könnyű. A Synus tömegét tekintve 3,9 kg, négyzetméterenként 10 darabbal számolhatunk, így 39 kg/m2 a terhelése. A tetőcserép légiessége azonban nem megy sem tartósságának, sem ellenállóképességének rovására. Egyaránt jó választás tetőfelújításkor és új ház építésénél is.

Bőséges színkínálat

Nem elhanyagolható szempont az épület stílusához, esztétikájához passzoló cserépszín megválasztása. A Synus kilencféle színben kapható, a téglavöröstől a sötét árnyalatokig, így egyaránt jó döntés a klasszikus, hagyományos és a kortárs építészeti megoldásokat kedvelők számára is.
 


Felületkezelésekkel a magas minőségért

A Terrán legkönnyebb tetőcserepe négyféle felületkezelési eljárással érhető el. Mindegyik kiváló kopásállóságot és magas színvédelmet biztosít a Synusnak, valamint garantálja az ellenállóképességét.

Selyemfényű, elegáns megjelenést ad a tégla, a sötétbarna és a fekete Synus cserepeknek az Elegant eljárás. A ColorSystem felületkezeléssel a meggypiros és mogyoróbarna cserepek színe mélyebb tónusú lesz, valamint intenzitása hosszabb ideig megmarad. Az öntisztuló felület biztosítja azt, hogy a tetőcserepek jobban ellenálljanak az UV sugárzásnak is. A Terrán elkötelezett a környezetbarát gyártási technológia mellett, amely nélkülözi az oldószert és az ammóniát.

A Resistor prémium kategóriás felületkezelés a mai technológiai tudás egyik legmagasabb szintjét képviseli. A Synus Korall, Mocca és Carbon cserepei ennek az eljárásnak köszönhetően finom, sima kidolgozottságúak, valamint ellenállóbbak lesznek.

A sötét tónusú, így a Synus Moon tetőcserepeknél is különösen fontos kérdés az energiahatékonyság. A ClimaControl felületkezelés megvédi a héjazatot a felmelegedéstől, sőt, a tetőcserepek közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el.


TetőtÉpítek: minden egy helyen

Amikor tetőfelújításra vagy -cserére kerül a sor, a megrendelőnek számos kérdésről kell döntenie. Sokszor ez nehézséget jelent, de a Terrán TetőtÉpítek felületén minden kérdésre választ kaphatunk, legyen szó cseréptípusról, ereszcsatornáról vagy napelemes tetőcserépről. A referenciafotók, videók, edukációs anyagok mellett kalkulátorok is segítenek a döntésben. A tetőcserepekre, az ereszcsatorna-rendszerre, valamint a Terrán Generonra is kérhető díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátor segítségével. A cseréptípus kiválasztását megkönnyíti a felületkezelések és árkategóriák feltüntetése.
 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. | Web | Facebook | Instagram | YouTube

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tetőcserepekkel segít a Terrán

Tetőcserepekkel segít a Terrán

Az idén 100 éves cég a társadalmi felelősségvállalásra is gondol.

A Terrán is csatlakozott a „Vedd a hazait!

A Terrán is csatlakozott a „Vedd a hazait!" kezdeményezéshez

A kampány elemeként a legforgalmasabb fővárosi megállókban maszkkal fedett plakátokon buzdítanak a hazai termékek vásárlására.

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán

A piacvezető tetőfedőanyag-gyártó új gyártócsarnokot és üzemet ad át, és a külpiacokat is meghódítaná.

Hirdetés