Az ideálisan kialakított tető-hőszigetelés a hőveszteség nagy részét kiküszöbölve őrzi meg a lakótér komfortos klímáját a melegebb nyári és a hidegebb téli napokon egyaránt. Ezzel hatékonyan csökkenthetjük a rezsiköltségeket, de fenntarthatósági szempontból is kedvező lépésnek bizonyul.


Az idősebb házaknál a legnagyobb gondot a hőhidas tetőszerkezet jelenti, hiszen ezek esetében csak a szarufák között van hőszigetelés, ami drasztikus hőveszteséggel jár. Manapság az egyik legmodernebb tető-hőszigetelést a szarufák felett elhelyezett PIR/PUR-keményhab hőszigetelő táblák jelentik.
 A Terrán MediCOMFORT tető-hőszigetelő rendszerét nagyméretű PIR-táblák alkotják. Ezek a szarufák felett elhelyezve zárt hőszigetelő réteget képeznek, így kiküszöbölve a szarufák vonalában jelentkező hőhidakat. A MediCOMFORT tetőhőszigetelőt közvetlenül a szarufákra is fektethetjük, akár alátámasztás nélkül is, kialakításának köszönhetően a táblák csatlakozásánál szintén hőhídmentességet biztosít a tetőnek.
 


A MediCOMFORT-táblák felújítás és építkezés esetén is nagyszerű megoldást jelentenek. A meglévő tetők felújításához elsősorban a MediCOMFORT Natúr PIR MV típust javasolt használni kiegészítő hőszigetelő rétegként, ez a típus új tetőknél önmagában is helytálló. Az összetett tetőidomú új tetők építéséhez a Terrán a MediCOMFORT Natúr PIR Alut ajánlja.

Az alacsony hajlásszögű tetőkhöz kifejlesztett MediCOMFORT Polimer kiváló hőszigetelő tulajdonsággal és vízzáró borítással rendelkezik. A MediCOMFORT 022 új tetők építéséhez, míg a HD típus elsősorban meglévő tetők felújításához ajánlott. Mindkét verzió felső oldalon átlapolható, öntapadó sávok mentén csatlakoztatható páraáteresztő fóliával rendelkezik, így egyiknél sem szükséges külön alátétfóliát beépíteni.
 


Az egyre szigorodó energetikai előírásoknak is megfelel

Hazánkban egyre szigorúbb hőtechnikai szabályrendszernek kell megfelelniük az új épületeknek. A fűtött tetőteret határoló szerkezetek hőátbocsátási tényezőjének költségoptimalizált követelményértéke minden új épületre vonatkozóan egységesen 0,17 W/m2K. A követelményérték a hagyományos technológiával épült tetőteret határoló szerkezeteknél legalább 25-35 cm vastag, a szarufák közé és alá épített szálas hőszigetelő rétegekkel lenne biztosítható.

A PIR-hab kiváló tulajdonságai miatt akár 13 cm vastagság is elegendő a szigorú követelmények teljesítéséhez, ha pedig a már meglévő tetőszerkezetet újítjuk fel, és a szarufák között megfelelő állapotú a régi hőszigetelés, akár 8 cm vastag MediCOMFORT tető-hőszigetelés is optimális lehet. Mindez kevesebb anyagfelhasználást és kedvezőbb térkihasználást eredményez. Emellett szállítása, anyagmozgatása és beépítése is egyszerűbb.


A MediCOMFORT extra hőszigetelő képességének köszönhetően csökken az energiafelhasználás, a rezsiköltség és a környezeti terhelés is. Ráadásul akár a tetőtér belső burkolatának megbontása nélkül is beépíthető.

Látogasson el honlapunkra és tudjon meg többet termékeinkről!

 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. | Web | Facebook | Instagram | YouTube

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

TETÖrténeted | játékra és tetőre fel a Terránnal (X)

TETÖrténeted | játékra és tetőre fel a Terránnal (X)

Mai nappal kezdetét veszi a Terrán nyereményjátéka

Hirdetés