Hirdetés

Az új homlokzatburkolat-családhoz a világűr szolgált ihlettel.

A homlokzatburkolatokkal kapcsolatos technikai és esztétikai elvárások folyamatosan változnak. Ezekre az igényekre reagálva, építészekkel együttműködve alkotta meg az EQUITONE új, [lunara] nevű termékcsaládját, amihez az ihletet a világűr adta.

Az ismeretlen kutatása

Napjainkban az űrverseny kiélezettebb, mint valaha. Az Egyesült Államok, Kína, Oroszország és sok más ország verseng egymással az új mérföldkövek eléréséért. A világegyetem továbbra is sok, még megoldatlan rejtélyt tartogat, és akik ezeket először megfejtik, jelentős előnyöket szerezhetnek. Az űrkutatás során a kutatók olyan új ötleteket, anyagokat, összetevőket keresnek, amik segítségével tágíthatják látókörüket és tudásukat. Az EQUITONE-nál mi is évek óta ugyanezt tesszük anyagainkkal.

Lenyűgöző fejlődés

A kutatás és az innováció elengedhetetlen mind az űrkutatásban, mind az új anyagok létrehozásában. Mégis mindkét esetben támaszkodunk meglévő ismereteinkre, környezetünk elemeire és léptékeire, korlátozott mennyiségű erőforrásainkra, vagyis a minket körülvevő természetre.

Az új EQUITONE [lunara] építészekkel, urbánus „űrhajósokkal” folytatott találkozássorozat eredményeként jött létre, a kollaboráció során az építészek segítettek elképzelni azt a technikai és esztétikai forradalmat, ami a közeljövőben vár ránk.

Új ötleteket, technológiai és művészi megoldásokat keresünk új építési modellekhez, amelyek nemcsak alkalmazkodni tudnak az állandó változáshoz, de olyan lényeges szempontoknak is megfelelnek, mint a homlokzatok fenntarthatósága és újrahasznosítása.

Az inspiráció és az alkotása folyamata

A szálcementből indultunk ki, egy olyan több, mint száz éve alkalmazott mesterséges anyagból, aminek műszaki tulajdonságai garantálják a tartósságot és a jövőbeli fejlődést. Esztétikai kérdésekben a világ különböző tájairól származó építészekkel dolgoztunk együtt, hogy megalkothassunk egy, a legújabb trendeknek megfelelő, időtálló megjelenést.

Ennek elérése érdekében a természetre és a minket körülvevő elemek egyedi aspektusaira fókuszáltunk. Az eredeti ötlet az volt, hogy egy dinamikus, természetes megjelenésű homlokzati anyagot hozunk létre, konkrét minta nélkül. Végül ennél tovább mentünk, és különböző űrmissziókon készült fényképek és videók segítségével inspirációt merítettünk más égitestek geológiai sajátosságaiból.

A Hold felszínének textúrája – a többi modellként használt bolygó mellett – felkeltette a velünk dolgozó építészek érdeklődését, és ekkor jött el a fordulópont. Az eredeti textúra többszöri tesztelése után sikerült finomítani annak megjelenését, és egy innovatív mechanikai eljárással lefordítani az elképzelést a panel felületére.

Különleges textúra

Az EQUITONE [lunara] látványban és tapintásban egyaránt egy kőzet, egy természetes kő benyomását kelti, ami a fény visszatükröződése révén ásványi jelleget kap. Egy csiszolatlan, érdes tapintású anyag, amit, ha alaposan szemügyre veszünk, kivehetjük rajta azokat a világűrből származó részleteket, amelyek megalkotásakor inspiráltak minket.

Röviden: egy új, egyedi, egzotikus, kő és ásványianyag jellegű burkolatot hoztunk létre, amit laboratóriumunkban, számos építész segítségével fejlesztettünk ki. Az EQUITONE [lunara] egy avantgárd, innovatív anyag, aminek jövője, hogy hihetetlen projektek látható arcává váljon.

Kérjen EQUITONE [lunara] mintát az equitone.com-ról és hagyja magát inspirálni ezáltal a rendkívüli anyag által.

Facebook  I  LinkedIn  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A lebegő hatás és átforduló homlokzat

A lebegő hatás és átforduló homlokzat

Így néznek ki az Equitone homlokzatburkolatai családi házakon.

EQUITONE: egyszerű és dinamikus

EQUITONE: egyszerű és dinamikus

Kreatív és minőségi megoldások a szálcement homlokzatburkolati anyag használatában.

Városfejlesztés Bécsben: szálcement burkolat a bérlakásokon

Városfejlesztés Bécsben: szálcement burkolat a bérlakásokon

A megváltozott munkavégzési szokásokhoz igazodik a városfejlesztés.

Hirdetés