Szenzoros adatelemző technológia segítségével optimalizálják a munkakörnyezetet.

A HB Reavis Symbiosy szenzoros adatelemző technológiájával felszerelt új okosirodát nyit a bp Magyarországon a nyár végén átadásra kerülő Agora Hub irodaházban. 20.000 négyzetméteres új budapesti szolgáltatóközpont a globális energiavállalat egyik legmodernebb munkakörnyezete lesz a világon.

Több mint 200 környezeti szenzor (pl. hőmérséklet-, CO2-szint-, páratartalom-mérő berendezés) gyűjt adatokat a budapesti bp irodáról a hatékony működés és a járványhelyzet utáni biztonságos irodahasználat érdekében. A Symbiosy-platform folyamatosan ki is elemzi az üzleti működést és a munkavállalói viselkedést.

A begyűjtött adatok alapján a bp rendszeres ajánlásokat kap majd arról, hogyan optimalizálható a munkakörnyezet az Agora Hub-ban. 

A bp a közeljövőben továbbra is arra ösztönzi a munkatársait, hogy lehetőleg otthonról dolgozzanak. Amint a munkatársak biztonságban visszatérhetnek az irodába, a Symbiosy támogatni fogja őket abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb munkakörnyezetet az irodán belül. A Symbiosy-technológia segítségével a bp feltérképezheti a munkatársainak egyedi igényeit és képes lesz úgy alakítani az irodatereit, hogy azokban mindenki a lehető leghatékonyabban és a legbiztonságosabb körülmények között dolgozhasson.

A Symbiosy új szintre emeli az irodai élményt, azáltal, hogy a munkatársak szokásait és igényeit folyamatosan elemezve biztosítja a kellemes munkahelyi közérzetet és ösztönzi a produktivitást.

A lehető leghatékonyabb irodahasználatot nemcsak intelligens tárgyalófoglalási-rendszerrel, hanem az egyes megbeszélések hosszának, a résztvevők számának, valamint a foglalási szokások professzionális kiértékelésével is segíti.

A Symbiosy-technológia lehetővé teszi a bp munkatársainak azt is, hogy megtalálják az igényeiknek legmegfelelőbb helyet az irodán belül, akár arra van szükségük, hogy könnyen elérhetők legyenek, akár arra, hogy elmélyülten dolgozzanak, akár arra, hogy feltöltődjenek. Ezen felül, bárhol is lépnek majd be az épületbe, arcfelismerő rendszer is könnyíti majd az akadályoktól mentes, házon belüli mozgásukat.

A Symbiosy nem veszi ki teljesen az irányítást az ember kezéből. A rendszer beállításait a munkatársak is könnyen módosíthatják. Az összegyűjtött információkat a Symbiosy nemcsak megjegyzi, hanem be is építi a dolgozók igényeihez a lehető legjobban igazodó, élményközpontú irodahasználat biztosítása érdekében. 

A bp irodaházában a Symbiosy mellett a HB Reavis „More” szolgáltatásai is megtalálhatók lesznek. Ezek a közérzetjavító funkciók (pl. rendezvények, concierge szolgáltatás, ingyenes kerékpármegosztás, prémium üzemeltetés és más előnyök) növelik az ott dolgozók elkötelezettségét és ezáltal hozzájárulnak a tehetségek bevonzásához és megtartásához is.

Forrás: HB Reavis - Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Európa legokosabb irodaháza a Cube Berlin

Európa legokosabb irodaháza a Cube Berlin

Nemcsak okos, de olyan szép is, mint egy szobor.

Ezermilliárdokat dobunk ki az ablakon a rossz lakásfelújításokkal

Ezermilliárdokat dobunk ki az ablakon a rossz lakásfelújításokkal

Évi 100-130 ezer lakóépület energetikai (mély)felújítása kellene, hogy elérjük a klímasemlegességet 2050-re.

Hirdetés