Úgy tűnik, elnök férjével együtt mindketten szerelmesei a hőskornak.

A Trump család már építészként is megnyilvánul, a Trump adminisztráció ugyanis egy olyan rendeleten dolgozik, amely az új és a felújított épületeknél is előírná a klasszikus építészeti stílusok kötelező beemelését, Donald Trump felesége, Melania Trump pedig teniszpályát tervezett a Fehér Ház udvarába. Az Egyesült Államok first ladyje a napokban mutatta be a terveit annak a teniszpavilonnak, amely az elnöki rezidencia neoklasszicista stílusához igazodva fog megépülni.

Melania Trump igazodva férje kommunikációs eszközeihez a Twitteren jelentette be, hogy a pálya építése folyamatban van, a tervezése pedig valószínűleg „házon belül” történt, a National Park Service jóvoltából, és a first lady közreműködésével.

Az új épület egy régi tárolóhelyiség helyén épül, homlokzatát nagy mértékben meghatározza a Fehér Ház klasszicista stílusa, az 1800-ban készült épülethez hasonlóan oszlopokkal, és nagy boltíves ablakokkal. Az épület fehér mészkő burkolata szintén visszatükrözi a Fehér Ház külsejét.

A telek, amelyen a Fehér Ház fekszik, része a President’s Park-nak, tulajdonosa pedig a National Park Service (NPS). Az NPS tájékoztatása szerint Melania Trump teniszpavilonjának célja, hogy egységesebb kapcsolatot teremtsen a helyszínen lévő két másik épülettel, amelyeket korábbi first ladyk terveztek. Michelle Obama iránymutatásai alapján épült meg a Fehér Ház zöldségeskertje 2009-ben, míg „Lady Bird” Johnson 1968-ban játszóteret építtetett az udvarba.

Melania Trump egyébként a Ljubljana Egyetemen tanult építészetet, de az első év után otthagyta, és Milánóban kezdett modellkedni. Korábban weboldalán feltüntette, hogy építészmérnöki diplomával rendelkezik, ami miatt aztán később magyarázkodnia kellett.

Az egyelőre nem világos, hogy a klasszicizáló teniszpavilonban csak faütővel és csak szerva-röptét lehet majd játszani.

Forrás: National Park Service
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hagyományos építészet kortárs megvalósítással

Hagyományos építészet kortárs megvalósítással

Egy teniszklub épületét újították meg a franciaországi Cabourg-ban.

Klasszicista teniszpavilont tervezett Melania Trump a Fehér Ház udvarába

Klasszicista teniszpavilont tervezett Melania Trump a Fehér Ház udvarába

Úgy tűnik, elnök férjével együtt mindketten szerelmesei a hőskornak.

Elefánt az óriáskígyóban

Elefánt az óriáskígyóban

A piarista rend belvárosi gimnáziuma és rendháza a budapesti látszóbeton építészet költői alkotását rejti.

Hirdetés