MOME x BE LIGHT! pályázat, 3. rész.

Folyamatosan mutatjuk be a MOME x BE LIGHT! kurzushetére érkezett pályázatokat, ezúttal a STJARNA című munkát, amely egyedi fényinstalláció, világítótest tervezése egy hotel közösségi terébe.


Dawson V. Viktória, Dudok Edit és Treffler Máté közös, Stjarna című munkája.

„A Stjarna fényinstalláció egy letisztult, modern térben nyújt olyan vizuális élményt, melynek aktív résztvevője a néző, a koncepció szerves része az ő helyzete: a függesztett világítótestek a térben szétszórtan, látszólag rendezetlenül helyezkednek el, azonban adott pontból nézve együttesen konkrét formát, egy kristálycsillárt adnak ki.

Az ikonikus, klasszikus értelemben vett luxust idéző sziluett és annak különböző variánsainak megjelenítése programozható, ezáltal interakcióra hívja a nézőt, hogy az installációt ismét körbejárva megkeresse azt a bizonyos nézőpontot.”

A BE LIGHT! világítástechnikai cég együttműködése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel idén év elején indult. Itt a világítástechnika és a fénytervezés alapjaival lehetett megismerkedni, majd a diákok 3-4 fős teameket alkotva nekiálltak a koncepciók kidolgozásának. A MOME x BE LIGHT! pályázat a Lighting Design határait feszegeti különböző tervezési körülmények között Püspök Balázs, a MOME új akadémiai igazgatójának koordinációjával. A kurzus célja egyedi fényinstalláció, világítótest tervezése egy hotel funkciójú épület közösségi terébe.

A MOME x BE LIGHT! kurzus munkáiból mindennap kikerül egy a BE LIGHT! Facebook- és Instagram-oldalára. 

Az előző pályázók anyagai itt, és itt tekinthetők meg!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Úszóházat, szaunaházat és úszó világítótornyot is terveztek a Balatonra

Úszóházat, szaunaházat és úszó világítótornyot is terveztek a Balatonra

Több év kihagyás után ismét megszervezte a MOME az Úszóháztervezés a Balaton-parton kurzust. 

Fiktív használati tárgyak 2050-ből

Fiktív használati tárgyak 2050-ből

Válogatás a MOME „UTÓPIA – Jövő étkezése” kurzusán született konyhai eszközökből.

Hirdetés