Góg Angéla Emlékek cukrászdája című diplomaprojektjében ízek és emlékek viszonyát kutatja.

 

Góg Angélát diplomamunkája során az emlékek visszaidézésének mechanizmusa kezdte el foglalkoztatni. Hogyan és minek a hatására emlékezünk.





Egy régen érzett íz miként idézi fel a gondtalan gyermekkort. Kutatása során 421 személyes történetet dolgozta fel és rendszerezte.

A megoszott történetek feldolgozása során létrehozott egy olyan rendszert, mely megmutatja a hasonlóságokat és közös pontokat. A projekt célja a dialógus elindítása, az emlékezés folyamatának segítése és a figyelem tudatosítása egy-egy íz kóstolásakor.

témavezető: Koós Pál, Földényi Irma

forrás: MOME

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Agyaggal és földdel az idő láthatóvá tételéért

Agyaggal és földdel az idő láthatóvá tételéért

Nagy-György Ágnes diplomamunkája rávilágít arra, hogy a természet körforgását semmi esetben sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Alternatív babaház, ahol a gyerek maga alkot mesét

Alternatív babaház, ahol a gyerek maga alkot mesét

Király Adrienn (MOME Formatervező Tanszék) diplomamunkája.

Hirdetés