Az intézmény kisfilmekkel hívja fel a figyelmet a bárki számára nyitott térre.

Ismert koreai horrorfilm-paródiákkal reklámozza szolgáltatásait a budapesti Koreai Kulturális Központ. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az újranyitott intézetre. A kampányban összesen négy kisfilmet készítettek, amelyek a könyvtár, a taekwondo edzőterem, a tankonyha, valamint egy, a hagyományos koreai kultúrát interaktív módon bemutató szint használatára buzdítanak. 

A párperces szkeccsek olyan híres dél-koreai horrorfilmek paródiái, mint a Vonat Puszanba – Zombi expressz, a Két nővér, A cseléd, a Suttogó folyosók, vagy a Netflix első, saját gyártású koreai sorozata, A királyság titkai.

A kampányhoz nyereményjátékot is indítottak: a nézők megtippelhetik, a mely koreai mozis vagy tévés sorozat ihlette az egyes kisfilmeket, illetve helyszíni szelfizésre is ösztönöznek koreai intézet-arculatos, nyári merchandise termékekkel.

A Koreai Kulturális Központ második kerületi épületét 2019 végén avatták fel Magyarország és Dél-Korea diplomáciai kapcsolatfelvételének 30. évfordulóján – az épületről az OCTOGON 159-es (2020/3-as) lapszámában írtunk, míg az épületben az évforduló alkalmából rendezett, Korea építészetét bemutató kiállításról a honlapunkon írtunk. A hárommilliárd forintos beruházással átépített nyolcezer négyzetméter összterületű intézet világszinten az ötödik, Európában pedig a legnagyobb koreai kulturális központ.

Az intézmény célja, hogy megismertesse és népszerűsítse a koreai kultúrát Magyarországon, és erősítse Magyarország és a Koreai Köztársaság kapcsolatát.

A Központ lehetőségeket biztosít a koreai kultúra megismeréséhez, így számos kulturális eseményt és tanulási lehetőséget kínál az érdeklődőknek a koreai nyelvtanfolyamoktól a taekwondo edzéseken át a k-pop kultúrához kapcsolódó táncokig. Bemutató konyhájukban főzőkurzust, kulturális műhelyükben koreai kézműves tárgyakat készíthetnek a látogatók.

A kulturális komplexumban színházterem, kiállítóterek, szemináriumi szobák, bemutatókonyha, többezres állományú könyvtár, gyermekkönyvtár, és taekwondo edzőterem is található, továbbá egy külön emelet a koreai nyelv, a hagyományos viselet és kézművesség, valamint a teaszertartás megismerésére nyújt lehetőséget.  A hely nem csupán kultúra közvetítői szerepet tölt be, hanem találkozópont is. A tervek szerint nem csupán koreai, de kortárs magyar művészeknek is biztosítanak bemutatkozási lehetőséget.

Az intézet szolgáltatásait ingyenesen vehetik igénybe a látogatók.

A négy kisfilm: a Könyvtár

Élményterem

Teakonyha

Edzőterem

A járvány kitörése után, az intézmény ideiglenes, majdnem egy éves zárva tartása alatt online oktatásra, virtuális kiállításokra és érintésmentes könyvtári kölcsönzésre álltak át.

A magyar közönség körében a két legnépszerűbb terület a koreai mozi és a konyha, ezért heti rendszerességű videósorozatban mutatták be a koreai gasztronómia alapjait a nézőknek. Az intézet koreai és magyar oktatói mellett olyan hírességek is szerepeltek már a sorozatban, mint Mautner Zsófia gasztroblogger és Beck Zoli énekes, dalszerző. A sorozatba több olyan receptet is válogattak, amely egy-egy dél-koreai film nyomán vált népszerűvé. Ilyen az Oscar-díjesős Élősködők – amelynek belsőépítészeti fortélyairól itt írtunk – egyik jelenetéből híressé vált étel, a csápáguri, vagy minden idők legnézettebb koreai krimi-vígjátéka, az Extrém meló ikonikus menüje, amely előbb létezett a vásznon, mint a valóságban.

Az intézetet június közepén nyitották meg ismét a közönség számára.  A mostani kisfilmekkel a bárki számára nyitott térre kívánják felhívni a figyelmet.

A második kerületi épületben elérhető szolgáltatások mellett ingyenes, szabadtéri vetítésekkel várják a közönséget a józsefvárosi Kultik Teraszon a nyár végéig. Kéthetente hétfőnként a Szöuli Művészeti Központ előadásait, péntekenként pedig az elmúlt évek koreai mozis kasszasikereit tűzik műsorra. Ezek a programok szintén ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Csillagok számolása – digitális művészet Dél-Koreából

Csillagok számolása – digitális művészet Dél-Koreából

A Koreai Kulturális Központ július végéig látogatható médiaművészeti kiállítása.

Horrorparódiával csábít könyvtárába a Koreai Kulturális Központ

Horrorparódiával csábít könyvtárába a Koreai Kulturális Központ

Az intézmény kisfilmekkel hívja fel a figyelmet a bárki számára nyitott térre.

Korea építészete és globális jelenségek a Koreai Kulturális Központ kiállításán

Korea építészete és globális jelenségek a Koreai Kulturális Központ kiállításán

A Korea elmúlt három évtizedéből kiválogatott harminc építészeti projekt közel hozza a távol-keleti országot.

Hirdetés