A nemzetközi kapcsolatok erősítése lesz a feladata.

Május 21-étől új dékán, Csizmadi Péter vezeti a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Művészeti és Kreatívipari Karát – írta a Kreatív.hu. Csizmadi Péter Junior Prima díjas, többszörös hazai és nemzetközi szakmai elismerést elnyerő építész, aki karrierje során folyamatosan részt vett a hazai felsőoktatásban, 2019 szeptemberétől a METU egyetemi docense, az Építészet és Design Tanszék vezetője.

A METU korábbi dékánja, Bátori Zsolt 2018 őszén vette át a Kar vezetését. Nevéhez fűződik többek között a Kar átszervezése, új szakok indítása (Belsőépítész tervező művész, Filmoperatőr művész, Fotográfia mesterképzések, Mozgókép alapképzés). Bátori Zsoltra a továbbiakban is szakmai feladatok várnak a Művészet- és Designelméleti Intézet vezetőjeként, oktatóként, a társtanszékek által gondozott képzések keretében is.

„Csizmadi Péter személyében olyan alkotóművész és egyben felsőoktatási szakember csatlakozik a METU-hoz, aki elkötelezett az integrált projektalapú képzések, és az egyetemen zajló művészeti és kreatívipari oktatás nemzetköziesítése mellett.

Nemzetközi és hazai projektekben és munkacsoportokban szerzett tapasztalataira nagyban építhetünk majd myBRAND oktatási programunk kibővítése, és az intézmény nemzetközi kapcsolatainak kiterjesztése terén" – mondta Bachmann Bálint, a METU rektora.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Gyönyörködtetni szeretnénk az embereket a munkánkkal”

„Gyönyörködtetni szeretnénk az embereket a munkánkkal”

Szeptemberi tematikánk kapcsán újra megosztjuk korábbi interjúnkat Mátételki Ákossal és Lipka Józseffel, a Greypixel látványtervező iroda alapítóival és vezető tervezőivel

Városi séta a köztéri művészet nyomában

Városi séta a köztéri művészet nyomában

Thinking by listening, listening by seeing

UTO, a jövő fluid kiegészítője

UTO, a jövő fluid kiegészítője

UTO = Unidentified T-shirt Object

Hirdetés