Hirdetés

Attól függ… című kiállításon.

A Design Week Sepsiszentgyörgy felkérésére 2023-ban első alkalommal állított ki a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara.


Az ide látogató érdeklődők egy, a hallgatókból álló kurátori csapat által létrehozott kiállítással és beszélgetéssel egybekötött vetítéssel találkozhattak. 

A  Budapesti Metropolitan Egyetem Attól függ… című kiállítása betekintést nyújtott az egyetem különböző szakjain átívelő oktatásába is.

A bemutatott alkotásokat – az elméleti megközelítésen túl – Darvasi László 2010-ben megjelent Teregetés című novellájának részlete fűzte egységbe. A kiállítás koncepcióját a „Teregetés” hívószavára Design- és művészmenedzsment szakos hallgatók állították össze, amely szinte az egyetem teljes művészeti portfólióját bemutatja. A teregetés, a kipakolás az alkotóművészet sajátja, amely szól egyrészt az alkotások megmutatásáról, de éppen úgy meséli el a lélek „kipakolását” is. Ezek az erős érzelmek, gondolatok köszönnek vissza a Családi album alkotásban is. 
 

 

Concept Agency by Budapesti Metropolitan Egyetem 

A Concept Agency 2022 tavaszán kezdte meg munkáját a Budapesti Metropolitan Egyetem kreatívipari ügynökségeként. Létrehozásakor egy olyan platform megalkotása volt cél, amelyben az egyetem partnereinek elképzeléseit a hallgatók és oktatók segítségével valósítják meg. Lehetőséget teremtenek arra, hogy fiatal alkotó hallgatók már az egyetemi évek alatt valós szakmai kihívásokkal találkozzanak, ezért a szakmai együttműködéseik alapján a partnerekkel már egyetemi kurzusaik keretében is dolgoznak. Az egyetem saját rendezvényein túl mindig izgalmas kihívásként vállalják partnereik művészeti programjainak megvalósítását. Így rendeztek már kiállítást Abu Dhabiban, összművészeti estet Jezsuita kolostorban Veszprémben és nagyszabású divatbemutatót a Magyar Nemzeti Galériában. Rendszeres résztvevői a különféle hazai és nemzetközi divat- és design heteknek, és zenei és kulturális fesztiváloknak.

 


A kiállítás grafikai és projektmenedzsmenti feladatait a Concept Agency látta el.
A kiállítás arculatában az egyetem oktatója, Boskovitz Oscar Troppauer nevű betűterve látható.  


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mindenkinek változtatnia és változnia kell a fenntarthatósághoz? | TEDxMETU

Mindenkinek változtatnia és változnia kell a fenntarthatósághoz? | TEDxMETU

Idén is TEDx konferenciát rendez a Budapesti Metropolitan Egyetem.

Felelős szakemberképzés | HuGBC

Felelős szakemberképzés | HuGBC

A jövő építészei számára megkerülhetetlen a téma: már több mint kétszáz hallgató végezte el a fenntartható építészet alapjai kurzusokat.

Az építészeknek fel kell készülniük a szélsőséges időjárási jelenségekre

Az építészeknek fel kell készülniük a szélsőséges időjárási jelenségekre

Merőben másképp kell gondolkodnunk az építészetről a jövőben, mint ahogyan eddig tettük. A tervezőket terheli a fenntarthatóbb épített környezet kialakításának etikai és morális felelőssége, ráadásul a jelen és a jövő építészeinek a szélsőséges időjárási körülményekre, környezeti változásokra is fel kell készülniük – többek között erről volt szó a Budapesti Metropolitan Egyetem decemberi művészeti meetupján.

Hirdetés