Milyen szerepet játszik a művészet a társadalmunkban?

Művészhallgatók által megalkotott térinstallációval, a jövő felsőoktatásáról szóló kerekasztal beszélgetésekkel, pályaválasztási önismereti workshoppal és linómetsző műhellyel is várja a Budapesti Metropolitan Egyetem mindazokat, akik ellátogatnak a ma kezdődő Bánkitó fesztiválra.  

 

Integrált társművészeti kurzus keretében, Koroknai Zsolt oktató vezetésével Művészeti és Kreatívipari karos mesterszakos hallgatók terveztek térinstallációt a Bánkitó Fesztiválra. A műalkotás fókuszában az adaptáció témakör megjelenítése áll és az idei fesztivál két fő helyszínét köti össze. Bánkitó fesztivál idei arculatának meghatározó eleme a rózsaszín kígyó, amire reflektálva alkották meg a hallgatók az Adapt-úton installációt. A két helyszínt összekötő úton három kaput helyeztek el, amelyeken kérdések várják a fesztiválozókat, a kapuk között pedig világító installációs gömbök segítik majd a közlekedést.  

„A hallgatók által megálmodott útvonalon az adaptációt körüljáró kérdéseket helyeztünk el, ami – reméljük – szöget üt majd az ott elhaladó fesztiválozók fejébe. Ez egy jelenleg is nagyon aktuális kérdéseket felvető útvezető, gondolatébresztő, grafikus képi vizualizációval megjelenő, a környezetünkhöz alkalmazkodó installáció” – hangsúlyozta Koroknai Zsolt. 


A ma kezdődő fesztivál a pályaválasztás szempontjából is körbejárja az adaptáció témáját: a Tudásbörze X METU programsorozat kerekasztal-beszélgetésein neves oktatási szakemberek mondják el, hogyan tud a felsőoktatás választ adni a jövő kihívásaira és így időtálló tudást biztosítani. Szóba kerül egyebek mellett a myBRAND módszer, a Budapesti Metropolitan Egyetem által fejlesztett egyedülálló, innovatív tanulási, tanítási módszertan kreatív eszközrendszere, amivel a hallgató felépítheti a tudáson alapuló személyes brandjét és saját szakmai portfólióját.

A Metropolitan Egyetem hallgatóira alkotókként tekint, akiket oktatói mentorként, az egyéni fejlődésükre koncentrálva segítenek, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból. Az egyetem képzéseinek egyik különlegessége a szakokon, specializációkon, sőt karokon átívelő együttműködés lehetősége, amivel hallgatóik más képzések hallgatóival hozhatnak létre közös projekteket. 

 

Az Adapt-úton installáció témavezető oktatója: Koroknai Zsolt DLA
Hallgatók: Árvai Csenge, Dévényi Csenge, Fekete Emese, Finta Orsolya, Hollósi Martina, Huszti Nikolett, Kállai Levente, Molnár Erika, Slezák Viktória, Tóth Dániel, Vasi Lili

A Budapesti Metropolitan Egyetemet Dr. Naárné Dr. Tóth Zsuzsanna Éva oktatási rektorhelyettes képviseli. 

Pénteken és szombaton 16:00 – 19:00 között pedig a fenntarthatóság fontosságát hangsúlyozandó linómetsző és pecsételő workshopra várják mindazokat, akik szeretnének megismerkedni a linómetszés fortélyaival és azzal, hogyan dobhatjuk fel megunt textíliáinkat, táskáinkat vagy készíthetünk egyedi plakátokat ezzel a technikával. Az érdeklődőket a Concept Agency – a Budapesti Metropolitan Egyetem kreatívipari ügynöksége – művészeti menedzserei várják. 

 

Forrás: sajtóanyag 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Heti design betevő | BDW

Heti design betevő | BDW

Az OCTOGON online design programajánlója a BDW-re

Közérdekű designprojektek az Artus-ban | METU

Közérdekű designprojektek az Artus-ban | METU

Egyedülálló nemzetközi kiállításnak ad otthont a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara

Hirdetés