Érzékenyen érinti a Kortárs Építészeti Központot a koronavírus miatt kialakult helyzet.

A koronavírus miatt kialakult helyzet a nemsokára 15 éves KÉK-et is érzékenyen érinti. A tavaszi programjaikat el kellett halasztani, a közösségi iroda bezárt. Le kellett mondaniuk a bevételeik és programokhoz kötött támogatásaik jelentős részéről. A feladataik viszont, ha lehet, még nagyobbak lettek: intenzíven dolgoznak azon, hogy megmutassák az építészet és a városfejlesztés lehetőségeit a mostani változásokban, hogy gyakorlati eszközöket adjanak a gyors kezdeményezések tartós beépítéséhez a városaink jövőjébe.

A szervezet és a helyszín fenntartásának költségeit döntően támogatásokból tudják biztosítani, amire most az adó 1% adományozásával is lehetőség nyílik.

A Budapest100, az Építészeti Filmnapok, a Pecha Kucha estek, a Trust Your Architect sorozat, Városi Séták vagy a Közösségi Kertek esetében elengedhetetlen szerepet játszik a KÉK infrastruktúrájának működése, a helyszín nyitvatartása, az iroda fenntartása, a kommunikációs csatornák menedzselése. Teljes erőbedobással azon dolgoznak, hogy munkatársaik és partnereik sértetlenül átvészeljék az előttünk álló időszakot. 

2019-ben közel húsz nagy projektet szerveztek, a fesztiváloktól előadásokig, kiállításokig, szakmai továbbképzésekig és fejlesztési programokig. Megrendezték az első Csepel Művek - Nyitott Gyárak hétvégét, sikerrel zárták az SCCM és a DANUrB nemzetközi projekteket, több mint ötven városi sétát vezettek, a Bauhaus nyomába eredtek és megjelent a Trust Your Architect könyv is. 

2019-ben bevezettek egy módszert, amellyel a kulturális projektjeik gazdasági hatását mérik. Eszerint minden KÉK-be érkező 1 Ft támogatás több, mint 3 Ft-ot termelt a hazai gazdaságban. Már csak ezért is... 

Támogasd a KÉK-et adód 1%-val!
Kortárs Építészeti Központ Alapítvány
18189223-1-43
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öt hazai tervező-tehetség tanulja a brandépítést

Öt hazai tervező-tehetség tanulja a brandépítést

Elindult az MDDÜ második divatmentoring programja.

Tegyél a KÉK-ért az adód 1%-ával!

Tegyél a KÉK-ért az adód 1%-ával!

Érzékenyen érinti a Kortárs Építészeti Központot a koronavírus miatt kialakult helyzet.

Mentorprogram tehetséges formatervezőknek

Mentorprogram tehetséges formatervezőknek

A HFDA 6 modulból álló workshop- és előadás-sorozatot, hazai gyárnál teljesített gyakornoki programot és külföldi szakmai utat kínált.

Hirdetés