A Greenpeace kisfilmben támadta meg az Egyesült Királyság műanyaghulladék-politikáját.

A Greenpeace animációs filmet készített, amelyben az Egyesült Királyság műanyaghulladék-politikáját támadja. A kisfilmben a globális környezetvédelmi szervezet azt a tényt tárja fel, hogy az Egyesült Királyság 1,8 millió kilogramm műanyagot exportál minden nap más országokba, annak dacára, hogy az ország azt állítja, vezető szerepet tölt be a műanyagszennyezés elleni harcban. A film azt szemlélteti, hogy nézne ki ez a mennyiség, ha kiöntenék a Downing Street előtt.

A Wasteminster: a Downining Street Disaster című kétperces kisfilm azzal kezdődik, hogy Boris Johnson éppen sajtótájékoztatót tart a Downing Street előtt, amikor – ezúttal eső helyett – műanyaghulladék kezd el hullani rá, ami végül magával is ragadja. 

„A műanyagot, amit gondosan elmosunk és újrahasznosítás céljából szétválogatunk, más országokba szállítják, ahol nagy részük illegális szemétlerakókba kerül vagy elégetik őket, ami mérgezi a helyi embereket, és szennyezi az óceánokat és a folyókat – mondta Sam Chetan-Welsh, a Greenpeace-től. – A kormány véget vethetett volna ennek, de Boris Johnson eddig csak félintézkedéseket javasolt. Az összes műanyaghulladék kivitelének teljes betiltására van szükség és olyan jogszabályokra, amik révén az Egyesült Királyságban működő vállalatoknak csökkenteniük kell az előállított műanyag mennyiségét.”

A filmben Boris Johnson szájából elhangzó kijelentéseket az alkotók a brit miniszterelnök korábbi interjúiból és beszédeiből emelték át.

A kisfilmet a Greenpeace a Studio Birthplace és a Park Village produkciókkal közösen alkotta meg, rendezői Jorik Dozy és Sil Van Der Woerd voltak. 
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A pillanat, amikor Boris Johnsont elsöpri a műanyaghulladék

A pillanat, amikor Boris Johnsont elsöpri a műanyaghulladék

A Greenpeace kisfilmben támadta meg az Egyesült Királyság műanyaghulladék-politikáját.

Mérnöklányok a családban

Mérnöklányok a családban

Ezzel a címmel várja mérnöknők történeteit a Műegyetem.

TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században

TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században

Elindult az ArtHungry idei első pályázata, melyre ezúttal hazai tervezőgrafikusok, tipográfusok és betűtervezők munkáit várják a szervezők.

Hirdetés