Napjainkban egyre erősebb igény mutatkozik a nemcsak tartós, de valóban minőségi anyagokból készülő termékekre.

Tartósság és valódi minőség közt is létezhet eltérés, nem csoda, hogy a lámpagyártók igyekeznek a minőség iránti növekvő igényeket kielégíteni, és népszerű – vagy épphogy méltatlanul hanyagolt – anyagokat felhasználni a világítótestek tervezésénél.

A Be Light! aktuális trendteremtő designlámpáit a „speciális anyagfelhasználás wow-faktora” alapján válogatta.

TÖLGYFA ÉS ARANY

Az OCHRE Surya harag alakú függesztett lámpája egy igazi műremek. A lámpabúra tölgyfából készült, melyben a természet alkotta repedéseket 22 karátos arannyal töltötték ki. A technika a japán Kintsugin, azaz a törött kerámia javításának (a japán mesterek esetében arannyal) művészetén alapul, melynek a filozófiai lényege, hogy a tárgy sérülését nem hibaként, hanem hangsúlyozandó díszítőelemként kezelik.

MÁRVÁNY

A VISO Wandering Star visszafogott, mégis letaglózó eleganciát tükröz: a márványból készült felsőrészt szálcsiszolt bronzszínű fémrészletek ölelik körül, a káprázás elkerüléséről pedig a matt, gömbölyű formára öntött, üveglencse gondoskodik. A Wandering Star egyedüli világítótestként is megállja a helyét, de a színek és kábelhosszúságok variálásával szemet gyönyörködtető kompozícióvá varázsolható. Annyi biztos, hogy nem véletlenül lett Red Dot Award és German Design Award győztes.

 

ALABÁSTROM

A finom gipszszerű anyagból, más néven alabástromból készült Carpyen Alabast lámpák szinte szoborszerű megjelenésükkel valódi ékkövei lehetnek a lakásnak vagy a kertnek. Sőt nemcsak mutatósak, de a beépített akkumulátornak köszönhetően meglehetősen praktikusak is, hiszen bárhova elhelyezhetőek. Designed by jordiveciana.

LITHYALIN-ÜVEG

Utazz a csillagokba a Lasvit, Lukáš Novák által tervezett új Spacey kollekciójával, melynek két bámulatos tagja az Eclipse és Supermoon megmutatja, hogy egy olyan egyszerű forma is, mint a gömb, felforgathatja a világot. A tervező a lámpaburák elkészítéséhez az 1800-as években Friedrich Egermann által kikísérletezett, lithyalin-üveg technikáját alkalmazta, amely lényegében egy igen látványos zománcfestési eljárás.

Honlap  I  Facebook  I  Instagram




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnyitotta kapuit a MIND Klinika

Megnyitotta kapuit a MIND Klinika

Az egészségügyi magánintézmény világításáról a BE LIGHT! gondoskodott.

Hirdetés