Hirdetés

Érthető, ha magával ragad a loftos lelkesedés, de figyeljünk oda minden részletre.

Hirdetés

A manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő indusztriális lakberendezési design stílusjegyeit a gyárépületekből, műhelyekből és az Ipari Forradalom korszakából meríti. Alapvetően egy karakteres, kissé maszkulin lakberendezési forma, melyet tágas terek, kevés kiegészítő vagy bútor jellemez, de az egyediség mindkét esetben nagyon fontos. A Be Light! válogatásában olyan lámpákat gyűjtött össze, melyek remekül beleillenek az indusztriális mindkét vonalába: a már csak koncepciójában hasonlító soft-, vagy az igazán kemény élekkel és anyagokkal dolgozó hard irányzatába is.

Több mint garázslámpa

A Marset Chispa garantáltan az indusztriális stílus rajongóinak kedvence lesz. A garázslámpát idéző formaterv kiváló minőségű anyagokkal párosul, illetve a lámpa három megvilágítási beállítással- és beépített akkumulátorral is rendelkezik. Narancssárga, kék, zöld és rézszín részletekkel ellátott speciális fekete változatban kapható, amelyet a CUPRA autóipari márkával együttműködve terveztek meg. (Design by Joan Gaspar)

Egy igazi klasszikus

A DCW éditions LAMPE GRAS N°211-311 lámpája asztallaphoz rögzíthető- és duplacsuklós kialakításával rendkívül praktikus választás akár irodába, akár otthonra. 1921-ben Bernard-Albin Gras a 20. század egyik leginnovatívabb designere számos lámpát tervezett irodai és ipari környezetbe. A GRAS lámpa, ahogy később nevezték, meghökkentő volt egyszerű, robusztus, mégis nagyon ergonomikus és designja a mai napig megállja a helyét.

Hajólámpa patinás köntösben

Az ASTRO Thurso Oval egy igazi gyöngyszem, akár kül-, akár beltéren használjuk. A lámpatest tömör sárgarézből készült, amit nemcsak úgy terveztek, hogy ellenálljon az időjárásnak, de ahogy az idő múlásával természetes patinát szerez, más-más arcát mutatja majd. Természetesen az anyag visszacsiszolással visszanyeri ragyogó rágaréz színét.

BE LIGHT! honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A karbantartóra is jut reflektorfény a MOME-n

A karbantartóra is jut reflektorfény a MOME-n

A Humans of MOME sorozatban Pap Kálmán is elmondja a történetét.

Elképesztő látvány a kétezer drónnal kirakott VW-bemutató

Elképesztő látvány a kétezer drónnal kirakott VW-bemutató

Nem aprózták el az új elektromos autóik kínai bevezetését.

Bambuszból készült napelemes vízitaxit tervezett egy londoni tervezőiroda

Bambuszból készült napelemes vízitaxit tervezett egy londoni tervezőiroda

Bár Indonéz kontextusban mutatták be, máshol is alkalmazható lehet a fenntarthatóság jegyében működő vízi tömegközlekedésben. 

Hirdetés