Októberben Light Up Your Mind! címmel rendezett szakmai estet a BE LIGHT! A kezdeményezés célja, hogy szakmai platformot biztosíthassanak az építőipar szereplőinek, ahol megismerhetik hol tart ma az épületvillamosság, illetve a világítástechnika nemzetközi szinten. A Stopper hajón megtartott esemény egyben az osztrák ZUMTOBEL világitástechnikai gyártó roadshowjának magyarországi állomása is volt.
 

Az est folyamán nem csak érdekes előadásokat hallhatott a mintegy 120 fő résztvevő, de a látványos helyszíni installációkat is megtekinthették, amelyet a Zumtobel Group vonultatott fel.  Előadásukban különös figyelmet fordítottak az ipari, irodai, oktatási, kereskedelmi, múzeumi, kültéri és sportvilágítási lámpatestekre.
 


Kovács Péter, Jezsoviczki Péter és Góra Pál prezentációjában beszélt a belső terek megvilágításánál megjelenő aktuális trendekről, főként tervezői szempontból megközelítve. A résztvevők sok érdekességet tudhattak meg a fény cirkadián ritmusra gyakorolt hatásáról, az új világítási szabvány lehetséges buktatóiról, valamint az akusztika és a lámpatestek kapcsolatáról is. Emellett sorra vették a jövőbiztos világítástechnikai megoldásokat, melyekhez kulcsfontosságú a rendszerek flexibilitása, illetve a fenntarthatóság. Az előadások után, a standoknál a Zumtobel kollégái tartottak tárlatvezetést.
 


A folytatásban Kuzma Attila (Lumentron) és Schreiner Barnabás (Firetron) tartott előadást Mindentudó rendszerek egy kézből címmel. A prezentáció egy olyan grafikus interfészbe integrált rendszert mutatott be, amely magába foglalja a biztonsági világítás, tűzjelző rendszer, illetve a hő- és füstelvezető rendszereket. Ez egyedülálló megoldás a piacon, mely könnyebbséget jelent mind a tervezők, mind a kivitelezők számára.

Az eseményt a LumoConcept, Jánosi András és Bugár Edina által prezentált Az ötödik elem című előadása zárta, ami az egyedi gyártású lámpatestekkel és fényinstallációkkal foglalkozott, és rámutatott arra, miért is olyan fontos a ’wow-faktor’ az enteriőrben, mivel képes hozzájárulni az egyedi gyártás az építészethez. 
 

A mostani esemény immáron a BE LIGHT! második szakmai estje volt 2023-ban. Májusban az MVM DOME-ban ismerkedhettek meg a érdeklődők azzal, miért is fontos az intelligencia az épületekben, milyenek a Poszt-Covid munkahelyek, illetve Skardelli György (KÖZTI) előadásában, majd bejárás keretében megismerkedhettek az MVM DOME-mal.

 

BE LIGHT! Web | Facebook Instagram | Linkedin


További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Látványból valóság – és minden, ami mögötte van

Látványból valóság – és minden, ami mögötte van

Interjú Szekér Barnabással, a BE LIGHT! látványtervezőjével

Hirdetés