Júliusi designlámpa best of a Be Light!-tól.

A tökéletes belső enteriőr kialakításához elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás, mely nemcsak funkcióját tölti be, de túl is mutat azon, vagyis designelemként is alkalmazható. Mivel a Be Light! folyamatosan szemmel tartja az aktuális lámpatrendeket, ismét készített egy válogatást a hónap legjobbjaival. Íme a júliusi lista, amelyben a minimalizmusé volt a főszerep!

Felhők alatt

Az álomszerű fénnyel hangulatot festő Foscarini Nuèe felhő alakú lámpája egyszerre visszafogottan tökéletes és hivalkodóan teátrális, mégsem vonja el a figyelmet a környezetéről, inkább kiemeli vagy kiegészíti a helység stílusát.

Design: Marc Sadler

Időtlen és nosztalgikus

Az MVV formatervét 1970-ben Spanyolország egyik legjelentősebb építésze, Manuel Valls Vergés álmodta meg. A Marset pedig frissítette az MVV nyolcszög vázra szerelt fedőlapokból álló desingját és azon túl, hogy az eredetileg vasból készült belső szerkezetet polikarbonátra cserélték, a lámpa dupla borítást is kapott: a külseje vékony cseresznyefából készült, míg a belső oldalakra fehér színű borítás került a fényminőség javítása érdekében. A lámpatest designja egyszerre nosztalgikus és időtlen.

Design: Manuel Valls Vergés

Simplicity

A Delta Light először 2003-ban vezette be a piacra a Connect sorozatát, mely két egymással szembefordított fluoreszcens csövön alapult, és arra volt hivatott, hogy fényt derítsen két derékszögű felület találkozásánál, így megvilágítva számos építészeti remekművet. Most pedig a Connect sorozatot a The Lighting Bible 14. miniatürizálta, illetve ezúttal a régi fénycsöves megoldás helyett led-lámpatestként született újjá.

Design: Delta Light

BE LIGHT! honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A karácsonyi szezonra a világításnak is fel kell készülnie

A karácsonyi szezonra a világításnak is fel kell készülnie

A BE LIGHT! csapata az Extreme Digital új budapesti showroomjában alakította ki a világítástechnikai rendszert.

Megérkezett a világítástechnika bibliája

Megérkezett a világítástechnika bibliája

Több mint 1100 oldalas, a technikai információk mellett inspiráló projekttotókkal teli katalógust készített a világ egyik vezető világítástechnikai gyártója, a Delta Light.

Brick Light: amikor a tégla világít

Brick Light: amikor a tégla világít

Íme a legrégibb és legtermészetesebb építőanyag, a klinkertégla világítótestbe oltott verziója!

Hirdetés