Júliusi designlámpa best of a Be Light!-tól.

A tökéletes belső enteriőr kialakításához elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás, mely nemcsak funkcióját tölti be, de túl is mutat azon, vagyis designelemként is alkalmazható. Mivel a Be Light! folyamatosan szemmel tartja az aktuális lámpatrendeket, ismét készített egy válogatást a hónap legjobbjaival. Íme a júliusi lista, amelyben a minimalizmusé volt a főszerep!

Felhők alatt

Az álomszerű fénnyel hangulatot festő Foscarini Nuèe felhő alakú lámpája egyszerre visszafogottan tökéletes és hivalkodóan teátrális, mégsem vonja el a figyelmet a környezetéről, inkább kiemeli vagy kiegészíti a helység stílusát.

Design: Marc Sadler

Időtlen és nosztalgikus

Az MVV formatervét 1970-ben Spanyolország egyik legjelentősebb építésze, Manuel Valls Vergés álmodta meg. A Marset pedig frissítette az MVV nyolcszög vázra szerelt fedőlapokból álló desingját és azon túl, hogy az eredetileg vasból készült belső szerkezetet polikarbonátra cserélték, a lámpa dupla borítást is kapott: a külseje vékony cseresznyefából készült, míg a belső oldalakra fehér színű borítás került a fényminőség javítása érdekében. A lámpatest designja egyszerre nosztalgikus és időtlen.

Design: Manuel Valls Vergés

Simplicity

A Delta Light először 2003-ban vezette be a piacra a Connect sorozatát, mely két egymással szembefordított fluoreszcens csövön alapult, és arra volt hivatott, hogy fényt derítsen két derékszögű felület találkozásánál, így megvilágítva számos építészeti remekművet. Most pedig a Connect sorozatot a The Lighting Bible 14. miniatürizálta, illetve ezúttal a régi fénycsöves megoldás helyett led-lámpatestként született újjá.

Design: Delta Light

BE LIGHT! honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megvannak a Fény Mestere Nívódíj nyertesei

Megvannak a Fény Mestere Nívódíj nyertesei

A pályázat felhívja a figyelmet a világítási kultúrára, és azokra a szakterületekre, melyek hatással vannak fejlődésére.

Siker, fény, csillogás, avagy világítástechnika és nívódíj

Siker, fény, csillogás, avagy világítástechnika és nívódíj

A Telekom Székház Építőipari Nívódíjához olyan fontos részletek is hozzájárultak, mint a világítástechnika.

Pöttöm macaron szentély

Pöttöm macaron szentély

A macaronok Picassójától tanult cukrász új üzletét a Delta Light Metronome lámpái világítják be.

Hirdetés