Hirdetés

„Életünkben mindenütt a szépség uralkodjék”.

Ismét a művészeté lesz a főszerep a Világ Legszebb Kávéházában. November 7-én folytatódik a New York Művész Páholy és a BÁV Zrt. közös művészeti előadás sorozata, mely során ezúttal a magyar kerámia hagyománya, ikonikus alkotói és az új tehetségek, a XXI. századi újítás, kreativitás kerül az est fókuszába. Alkotók, szakemberek és hazánk egyik legnépszerűbb színésznője – Esztergályos Cecília – is érkezik a Páholyba, hogy együtt beszélgessenek a kerámiaművészetről és tradícióról - Magyarországon.
 
A New York Kávéház kulturális programsorozat következő estjén a magyar kerámia története, fontos alkotói és a friss tehetségek köré szerveződik a beszélgetés. Amellett, hogy a program tisztelgés a megújítók: Kovács Margit, Gádor István, Gorka Géza és Lívia öröksége előtt, a porcelán és kerámia mai trendjei és design-ja kerül a középpontba és a hozzájuk köthető művész-tradíciók. Művész-családok, alkotói folyamatok, kedvenc műtárgyak, családi titkok – és egy színművész, akinek a kikapcsolódást, a megnyugvást a kerámia alkotása adja.  Vajon ma milyen utat járnak és milyen új formában, módszerrel építik a magyar kerámia, porcelán jövőjét a fiatal tehetségek? Miképp tud saját hangot és stílust találni a kultikus Gorka művész család leszármazottja, Máté? Mikor készítette első kerámiáját Esztergályos Cecília? Mit tudhatunk Kovács Margit műhelytitkaiból? Többek között ezekre az izgalmas kérdésekre is keressük a választ november 7-én, a New York Művész Páholyban.

kép © Gorka Géza archiv

2016. november 7. 19.00

 Vendégeink: Dr. Lovag Zsuzsa, művészettörténész Esztergályos Cecília, színművész Tűzkő Péter, a BÁV Zrt. kereskedelmi üzletág vezetője Lublóy Zoltán, porcelántervező Gorka-Focht Máté, design-és művészetmenedzser, a Gorka család leszármazottja
A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eucímen lehet. Belépőjegy: 1800 Ft
A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a CempX Média Csoport, az események háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fantasztikus kiállítás nyílt a magyar Picasso több mint ezer kerámiájából

Fantasztikus kiállítás nyílt a magyar Picasso több mint ezer kerámiájából

Gorka Géza életműve a Kieselbach Galériában.

Kispesttől New Yorkig: Eva Zeisel kiállítás és videó

Kispesttől New Yorkig: Eva Zeisel kiállítás és videó

A 75 éven át aktív keramikus New Jersey-i kiállítása.

Törékeny alkat - Botos Balázs kerámiái

Törékeny alkat - Botos Balázs kerámiái

Használati tárgyak formai gegekkel, humoros asszociációkkal.

Hirdetés