Hirdetés

A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll.
\r\n 

A diploma kiállítás megnyitója 2015. május 22.-én pénteken délután 18 órakor lesz, bevezető szöveget mond Tooth Gábor Andor tervezőgrafikus, képzőművész, a Visart tanára.
  
A VISART Művészeti Akadémia a párizsi Ecole d’Art Maryse Eloy társintézménye, 2004-ben kezdte meg működését Budapesten. Vizuális kommunikáció szakán párhuzamosan négy szakirányt tanulnak hallgatóink: reklám, multimédia (animáció és webdesign), csomagolás és grafikai tervezés (arculat, plakát, tipográfia, kiadvány), sikeres diplomavizsgájuk után egy francia vizuális kommunikációs diplomát szereznek.
 
A munkák egésze jól példázza a francia-magyar intézmény azon igyekezetét, hogy minél sokoldalúbb, kreatívabb dizájnereket képezzen. A fiatal tervezők a vizuális kommunikáció különféle területein dolgoztak az elmúlt négy évben, a diplomastandon ezekből is mutatnak megoldásokat. Mint például színházi plakátsorozatokat a Vígnek, arculattervet biogazdaságnak és a körtéri ipari műemlékben nyílt kávézónak, csomagolásterveket az ország tortája rendezvénynek, animációkat és reklámokat különböző népek fűszereinek vagy az Unicefnek, ajándékot Andersen centenáriumára, termékcsomagolást egy új luxus állateledelnek.

Az iskolai feladatok mellett a végzősök bemutatják komplex diplomaprojektjüket, ami érdeklődési területüknek megfelelően szerteágazó: szerepjátszó társasjáték az emberi karakterek - önmagunk megismerésére, weboldal iskolásoknak a Naprendszerről az űrkutatás újdonságaival, vagy egy tipográfiai kísérlet, hogy a digitális korszakban milyen betűket használunk a nem is olyan messzi jövőben. Készül egy szakácskönyv, amely idős házaspárokkal készített interjúk alapján receptet szeretne adni a hosszantartó, boldog párkapcsolatra, és kiállítás arculat, ami a hang láthatóvá tételével foglalkozik.

Kép © Treszner Barbara
 
A 2015-ben diplomázók névsora: Balázs Károly, Bernhardt Bálint, Darvas Edit, Fejes Barbara, Horváth Erika, Kiss Gergő, Kornacker Hajnalka, Lőrincz Szilvia, Lyczba Olaf, Molnár Dóra, Nagornaya Polina, Perlaky Ivett, Rácz Henriett, Scholtz Alex, Szilassy Kata, Takács Viktor, Treszner Barbara.


 
A kiállítás FB eseménye, ahol többet is megtudhat a résztvevőkről.

A kiállítás május 21.-22.-én és 26.-án 9-18 óra között, valamint május 23.-én szombaton 9-14 óra között tekinthető meg.

szöveg:sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ha a beton ország lenne – beszélgetés az építőipar környezeti terheléséről

Ha a beton ország lenne – beszélgetés az építőipar környezeti terheléséről

Az építőipart érintő kihívásokról szervezett panelbeszélgetést a HuGBC.

Cool faktortól a második otthonig

Cool faktortól a második otthonig

10 év a hazai iroda designban.

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma
  • 2018-12-11 11:07
  • Deco

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma

Készüljünk együtt az ünnepekre! 

Hirdetés