Hirdetés

DIRECTOR’S CUT

Videó készült a MEI KAWA 2015-2016 őszi-téli kollekciójához.

A MEI KAWA a 2015/2016 őszi-téli szezonban a ’90-es évek ruhaipari megoldásait meglepő anyagokkal, és a márkára jellemző technikás szabásokkal támasztja fel. A rendszerváltás korabeli áruházi kínálatból ismert elemek olyan kísérletező textilekkel jönnek vissza, mint például a ruganyos kordbársony vagy az aranyló fonállal futtatott hajszálcsíkos öltönyanyag.

A sportruházatból átvett részletek, és az előszeretettel használt khaki szín is ebből a korszakból lehetnek ismerősek, a márkára jellemző szabásvonalak azonban teljesen új dimenziókba viszik ezeket. Állandó visszatérő elem, hogy a mély hasítékok, és a szabadon hagyott anyagrészletek gombolással alakíthatóak, továbbá, hogy az egymás mellé helyezett fényes és matt felületek pusztán az eltérő anyagminőséggel alakítanak ki mintákat a ruhán. A női és férfi jellegek minden darabon közelítenek egymáshoz, az uniszex kínálatot olyan erőteljes megjelenések bővítik, mint a túlméretes katonai zsebekkel felszerelt felsőrészek, nadrágszoknyák, és ingruhák.Bélelt gyapjú bomberkabát, puha, magas nyakú pulóverek, vastag plüssök és bársonyok állják a téli hidegeket.
A hátteret mindehhez a Kozma Lajos és Seidner Zoltán tervei alapján készült egykori Átrium filmszínház modernista épülete nyújtja, a korszakhoz való kapcsolódás azért is fontos, mert azt az örökséget viszi tovább, amivel a designt nemzetközi nyelven beszéljük. A fotókat a MEI KAWA anyagaiban rendszeresen közreműködő Hencz Peti készítette.A kampányfilm Damokos Attila és Nagy Marcell munkája, ami szintén az épület jellegzetességeivel játszik. A videó a tükörsarokban lépdelő modellekkel a filmszínházat alternatív valósággyárként mutatja meg, amihez Kalotás Csabi zajzenéje adja a kíséretet. Itt elérhető: https://vimeo.com/155307418

Rendező, Vágó | Damokos Attila Operatőr, Világosító | Nagy Marcell Zene | Kalotás Csabi
Smink | Zalaveczki Viktória
Haj | Bozó Csongor
Szereplők | Niki, Domi - Maverick Agency, SAMtheagency

Kampányképek: 
Fotós | Péter Hencz
Haj | Csongor Bozó
Smink | Viktória Zalaveczki
Modellek | Niki, Domi - Maverick Agency, SAMtheagency

forrás: sajtóközlemény

Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Betonból készít villanykapcsolókat egy magyar startup

Betonból készít villanykapcsolókat egy magyar startup

Egy kampány keretében most 300 lelkes jelentkezőt keresnek, akik megrendelik a termékeket.

Kreatív szakemberek munkáit várja az ENSZ és a WHO

Kreatív szakemberek munkáit várja az ENSZ és a WHO

A figyelemfelhívó anyagok közül a legjobbakat közzéteszik, és szabadon oszthatja mindenki.

Hirdetés