AZ IKEA a Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesülettel (NANE) közös kampányának keretében.

Az IKEA és a Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesülettel (NANE) kampányfilmjével arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a nők elleni erőszak aláássa a nők azon alapvető jogait, mint a méltóság, az igazsághoz való jog, vagy a nemek közti egyenlőség.

A kampányhoz forgatott kisfilmben horrorfilmszerű jelenetekkel mutatják be, mit él át egy bántalmazott egy ilyen kapcsolatban. 

A kampányt az hívta életre, hogy szerintük sok esetben az is problémát jelent, hogy az emberek nincsenek igazán tisztában a családon belüli erőszak fogalmával. Nemcsak a magánemberek, de a civil szervezetek és a döntéshozók között is fennáll a diskurzushiány. Mindemellett a szervezeti struktúra is nagyon széttagozódott, és jelentős kompetenciabeli különbségek vannak a szakemberek között. Mindezen problémák mellett a családon belüli erőszak témája mégsem kap elég teret.

„Az IKEA küldetése, hogy szebb hétköznapokat teremtsen az emberek többsége számára, így felelősségünknek érezzük, hogy kiálljunk a családon belüli erőszak érintettjei mellett. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy összefogva a NANE egyesülettel közösen hívjuk fel a figyelmet az egyenlő bánásmód fontosságára és az áldozatok saját otthonában elkövetett családon belüli, párkapcsolati erőszak sokszor eltitkolt jelenlététre” – nyilatkozta Pap Anita, az IKEA Magyarország marketing specialista munkatársa.

November 25. a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapja, ennek apropóján az IKEA ebben a hónapban kiemelten foglalkozott a témával, és a vásárlók számos felületen találkozhattak a kampány elemeivel.

(Forrás: Kreatív Online)
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Latin amerikai életérzéssel robban be áprilisban az IKEA

Latin amerikai életérzéssel robban be áprilisban az IKEA

Az új kollekció, az ÖMSESIDIG a latin-amerikai életérzést ünnepli.

Tulipánból paprika

Tulipánból paprika

A felhasználók mindenkori igényeihez alakítható bútorsorozatot tervez az IKEA.

Hackelj IKEA termékeket!

Hackelj IKEA termékeket!

Öt újabb elemmel bővül az Uppgradera kollekció.

Hirdetés