Hirdetés

CSEH TAMÁS (1943-2009) grafikáiból nyílik kamara-kiállítás a Gross Arnold Galériában.

Hirdetés
2018. január 26-án, pénteken 19 órakor CSEH TAMÁS (1943-2009) grafikáiból nyílik kamara-kiállítás a Gross Arnold Galériában, a Bartók Béla úton. 
Idén január 22-én lenne 75 éves Cseh Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész, rajztanár. Közismert előadóművészi, énekesi munkássága mellett kevésbé volt ismert képzőművészi tehetsége. Szilágyi Gábor művészettörténész, és Gross András, a Gross Arnold Galéria vezetője a család és a Cseh Tamás Archívum jóvoltából válogattak össze egy színes grafikai anyagot, aminek célja betekintést nyerni Cseh Tamás izgalmas képi világába.


 
Cseh Tamás az egri Tanárképző Főiskola rajzszakán végzett a hatvanas években, majd rajztanárként dolgozott tíz éven át. Vizuális érzékenyége és rajztehetsége egészen fiatalon, már az általános iskolában megmutatkozott. A zene iránti elköteleződése a hatvanas évektől az előadóművészet felé terelte, ugyanakkor ez az időszak a kezdődő zenei pálya, a bakonyi indiántábor és a tanári munka mellett grafikusi és festő munkái miatt is izgalmas számunkra. A Gross Arnold Galéria ebből az időszakból mutat be munkákat, melyek az egészen fiatal kori indián témájú illusztrációkon át az eddig még be nem mutatott különböző műfajú grafikákig többféle téma és műfaj válogatása. 
 
Gross Arnold, a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett, Kossuth-díjas grafikus, festőművész és fia, 2014-ben nyitották meg a Bartók Béla út 46 szám alatt az ARNOLDO galéria – kávézót. A hangulatos kis hely a Gross-féle világ emlékének ápolása mellett, az alapító szándéka szerint helyt ad a manapság talán kevésbé népszerű grafikai művek bemutatásának, megismertetésének. A fiatal magyar és külföldi grafikusok és illusztrátorok kiállításai mellett a múlt századi magyar grafika nagy alkotóinak, többek közt Kondor Béla, Amerigo Tot, Szabó Vladimir, Gajzágó Sándor, Szemethy Imre munkáiból is rendeztek már kiállítást.
 
Az ARNOLDO galéria-kávézóban március harmadikáig látható kamara kiállításon megvásárolható Cseh Tamás grafikáit tartalmazó nemrég kiadott albuma és külön erre a kiállításra készült képeslapok is. Az album anyaga az 1970 előtt képzőművésznek készülő dalnok munkáiból áll. A megőrzött teljes kollekcióból a válogatást Balás Eszter, Jankovics Marcell, Mihály Gábor és Cseh András készítette. Grafikáinak, metszeteinek eredetiségét, mint életének dokumentumait e kötetben elsőül ismerhette meg az olvasó.
 
Megnyitó: 2018. január 26. 19h. A kiállítást bevezeti és megnyitja: Szilágyi Gábor művészettörténész. A megnyitón a részt vétel a helyszín adottságai miatt regisztrációhoz kötött, regisztrálni a rendezvényre az arnoldogaleria@gmail.com címen lehet.
 
A kiállítás nyitva 2018. január 27 és március 3. közt, a galéria nyitva tartási idejében:
Keddtől péntekig 10-21h, szombaton 11-21h

További Információ:
ARNOLDO galéria-kávézó: Gross András – 0670/3387001 – arnoldogaleria@gmail.com
Esemény - https://www.facebook.com/events/168237353942043/ 

forrás: sajtóközleményHa tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Még két hétig látogathatod az ARC kiállítást

Még két hétig látogathatod az ARC kiállítást

A legnépszerűbb hazai köztéri kiállításon a kreativitás mint az utolsó reménysugarak egyike tűnik fel.

Öt éven belül a napenergia lesz a legnagyobb energiaforrás Európában

Öt éven belül a napenergia lesz a legnagyobb energiaforrás Európában

Ezzel pedig az egész világot megelőzzük.

A Ludwig Múzeum kiállítása megmutatja, hogy a hálózatkutatás hatékony eszköz kulturális jelenségek vizsgálatához is

A Ludwig Múzeum kiállítása megmutatja, hogy a hálózatkutatás hatékony eszköz kulturális jelenségek vizsgálatához is

A MOME és Barabási Albert-László közös projektje október 10-én debütál a Ludwig Múzeumban.

Hirdetés