Hirdetés

Artmagazin <3 MISKOLC

Egész napos kirándulást szervez az Artmagazin Miskolcra az OFF Biennálé keretein belül - mozaikok és az Acélváros nyomában.

Egész napos buszos kirándulást szervez az Artmagazin Miskolcra az OFF Biennálé keretein belül. 

A program a következő:

8.30 indulás Budapestről busszal, útközben már mesélünk a nap programjairól

11.00 első utunk Miskolcon a Bor-Is Borozóhoz vezet – a látványos és hangulatos mozaikokat Boros Géza és Okrutay Miklós rövid standupja vezeti fel.

11.30-tól városi séta, Okrutay Miklóssal, aki mindent tud, amit csak tudni akartál erről a sajátos történelmű városról. Sétánk végállomása a Helynekem, Miskolc kedvenc koncert&művészet kultusz-helye. 

13.30 napozás, pihenés, könnyű szendvicsebéd, jegeskávé és szörpök a Szinva partra néző teraszon, majd 

14.00 vetített képekkel kísért kerekasztalbeszélgetés vendégeinkkel arról, hogyan kerülnek Miskolcra Erdély mozaikjai, milyen kulturális közegbe landoltak, illetve, hogyan működött a rendszerváltás előtti Kollektív ház projekt, az egyetlen sikeres közösségi lakás-modell, az Acélváros alternatív-progresszív szíve. 

Résztvevők: Bodonyi Csaba, Boros Géza, Darázs Richárd Kosztyi Klaudia, Okrutay Miklós, Winkler Nóra16.00 Buszra pattanunk és indulás a Vasgyárba, ahova egyáltalán nem lehetne így bemenni, de most az egyszer megengedték. Bent teszünk egy kört, megnézzük a Factory-t, ahol ma egy cool skate-park üzemel és zenekarok próbatermei - vezetőnk közben elmeséli, hogy jött ez létre. Érintjük az Eszem-iszom éttermet, nem is annyira a pizzák, mint egy másik, valószerűtlen Erdély mozaik miatt.

19.00 Irány a Dűlő étterem, ahol minden elsőosztályú - építészet, design, borok, ételek és benne az Egymű Galéria. Itt koccintás Szigeti Gábor Csongor kiállításmegnyitóján.

Utána vacsorázhatunk ezen a csodás helyen /készülnek nekünk rendelhető menüvel, főétel és desszert, kérésre vegetáriánus opcióval/ aki pedig megnézné az esti fényeket a Szinva parton azzal 21.00-kor találkozunk, amikor a pompás nap végén a busz hazaviszi utasait Budapestre.

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1609057189375979/
RSVP: info@artmagazin.hu

Forrás: sajtóközemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Amikor Raffaellót loptak a Szépművészeti Múzeumból

Amikor Raffaellót loptak a Szépművészeti Múzeumból

Két izgalmas „műkincs-nyomozást” is kínál ma a hajrájához ért Garten Balaton.

Lebontják az egykori MSZMP-székházat Miskolcon

Lebontják az egykori MSZMP-székházat Miskolcon

A helyén közösségi park épülhet.

Négy városban épül új sítanpálya

Négy városban épül új sítanpálya

A kormány támogatásával Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon valósulnak meg az új műanyag borítású tanpályák.

Hirdetés