Az Agora Park és Showroom szoros versenyben, 35 nevező közül érdemelte ki Az Év Közösségi Terének járó díjat. 

A HB Reavis ingatlanfejlesztő csoport városléptékű projektjéhez kapcsolódóan létrehozott Agora Park és Showroom szoros versenyben, 35 nevező közül érdemelte ki Az Év Közösségi Terének járó díjat. A független szakmai zsűri Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje díjat is az Agora Budapestnek ítélte, ezzel a HB Reavis két kategóriában hozhatta el ingatlanszakma legjobbjának járó elismerést.

Február 8-án este ünnepélyes keretek között átadták Az Év Irodája 2017 díjait a Várkert Bazárban. Az Év Közösségi Tere kategóriában a zsűri azokat az építészeti szempontból is különleges, kreatív közösségi tereket értékelte, amelyek a minőségi kapcsolatok, a szabadidő és az innovatív gondolatok megosztásának egyedi vagy éppen újító helyszíneként szolgálnak.

A HB Reavis 5000 négyzetméteres közparkja, közepén az egyedülálló konténer-bemutatótermével egy olyan különlegesség, amit ebben a formában itthon még nem láthattak. A 6 darab, tengereket megjárt hajózási konténerből készült high-tech showroom igazán exkluzív módon, az építkezés helyszínén mutatja meg az épülő új városközpont, az Agora Budapest jövőbeli bérlőinek, hogyan épül leendő irodájuk. A 3 hónap alatt felépített épület terveit a MádiLáncos Stúdió készítette, egyedi bútorait pedig a Kinnarps biztosította A fejlesztő nemrég nyílt nap keretében engedett bepillantást a nagyközönség számára a Showroomba, amit a jövőben rendszeresen megismételnek majd.

Egyáltalán nem megszokott itthon az sem, hogy egy ingatlanfejlesztő a munkálatok idején közparkot alakítson ki a helyi közösség számára, de a HB Reavis szerette volna ezzel is kellemesebbé tenni számukra ezt az időszakot. Az első ütem építésének befejezéséig folyamatosan szerveznek itt közösségi eseményeket: február végéig például jégpályával várják a helyieket, ahol korcsolyabérlésre és oktatásra is lehetőség nyílik. Az év további részében pedig családi, kulturális és gasztroprogramokat terveznek a helyszínen.

Az Agora Budapest Showroom vetíti előre, hogy Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje kategóriában legjobbnak bizonyuló Agora Budapest révén hogyan újítja meg és teszi még élhetőbbé a környezetet a HB Reavis a lakók, a dolgozók és a fővárosi közösség számára. A Róbert Károly körút és a Váci úti irodafolyosó forgalmas kereszteződésében épülő díjnyertes fejlesztés a város egyik legizgalmasabb épületegyüttese lesz, egy olyan multifunkciós, modern városközpont, amely nemcsak egyedülálló, kortárs építészeti megoldásokkal, hanem zöldfelülettel és közösségi terekkel is szépíti majd a fővárost, emellett változatos szolgáltatásokat is kínál majd. Az Agora Budapest így a fenntartható és innovatív megoldásai mellett közösségformáló és környezetszépítő funkciója miatt is felkelthette a zsűri figyelmét. Az épületben a HubHub, a HB Reavis csoportszintű közösségiiroda-szolgáltatása is elérhető lesz, hiszen egy saját co-working iroda is helyet kap az épületben. Az Agorán olyan neves külföldi és magyar tervezők dolgoznak, mint a londoni székhelyű MAKE Architects és az ikonikus épületeket tervező hazai FINTA Stúdió.

„Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen erős versenyben elhozhattuk az ingatlanpiac két meghatározó díját. Köszönettel tartozunk a neves építészeinknek, a XIII. kerületnek és a fővárosnak, valamint minden további szereplőnek és kollégának, akik segítségével formálhatjuk ezt a városrészt. Jelenleg a fejlesztés első ütemén dolgozunk, amelynek kivitelezése tavasztól lép látványos szakaszába.” – mondta Jan Hübner, a HB Reavis magyarországi ügyvezetője.

Forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Budapesti fejlesztések szempontjából idén sem fogunk unatkozni.

Felhőkarcoló magyar módra és még díjnyertes is

Felhőkarcoló magyar módra és még díjnyertes is

Magyar sikerektől volt hangos az International Property Awards: a Group Dyer tervezte moszkvai felhőkarcolók is taroltak a díjátadón.

Őrmező szalagja villámgyorsan tekeredik

Őrmező szalagja villámgyorsan tekeredik

2100 tonna betonacél, 20000 köbméter beton, 1500 darab elemes homlokzat közel 40 méteren, 9 szinten - Budapest One

Hirdetés