Egyben segítene hasonló profilú vállalkozások elindításában is.

Íme a fenntartható építőipari megoldások egyik úttörője: a kanadai Halifax területén tevékenykedő Goodwood Plastic Products Ltd. összegyűjti a város újrahasznosítható műanyagának 80 százalékát, és építőelemeket készít belőlük (a maradék 20 százalékot pedig más területeken hasznosítják újra). A céget 2018-ban alapította Dan Chassie, amikor látta, hogy a műanyag hulladék kezelése sokszor mekkora probléma, és mennyire tanácstalanok a helyi hatóságok a felhasználásukat illetően. Fotó: Mike Chassie

A műanyag „fűrészáru” fúrható, szögelhető és ragasztható akárcsak fából készült társai, az építőanyag a piknikasztaltól kezdve a parkban lévő padokon át a mezőgazdasági struktúrákhoz is jól hasznosítható.

A Goodwood neve először tavaly decemberben vált ismerté, amikor összeállt a Sobeys élelmiszerbolt-hálózattal, amelynek egyik parkolóját a környék hulladéklerakóiból származó műanyaggal burkolták le. A Goodwood alelnöke, Mike Chassie bízik abban, hogy tevékenységük hatására sok hasonló profilú vállalkozást indítanak majd el a régióban, amihez a Goodwood az üzleti modellt, tudást és tapasztalatot tud szállítani másoknak: „A műanyaggal rengeteg dolgunk van, nem fog eltűnni, ellenben meg kell találni a módját annak, hulladék helyett hogyan tekinthessünk rá erőforrásként – ezért jött létre a Goodwood.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

PET-palackból készítették az új Audi A3-as üléshuzatát

PET-palackból készítették az új Audi A3-as üléshuzatát

Ez lesz az első modell, amely ekkora mértékben tartalmaz újrahasznosított műanyagot, de itt nem állnak meg. 

Kizöldül a Lego, jön a cukornádból készült építőkocka

Kizöldül a Lego, jön a cukornádból készült építőkocka

2030-tól búcsút intenének a műanyagnak. 

Hirdetés