Tetőcserepekkel segít a Terrán

Az idén 100 éves cég a társadalmi felelősségvállalásra is gondol.

Az idén 100 éves Terrán számára mindig kiemelten fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, a segítségnyújtás. Ezért döntött úgy, hogy követve a már sok éves gyakorlatot, támogatásával idén is csatlakozik a Várépítő pályázat mecénásaihoz. 

A Dömösi Szivárvány Óvoda felújítása - Fotó: Terrán

Országszerte 13 gyermekintézmény és két műemléképület részesül idén támogatásban az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A közel 14 millió forint értékben érkezett felajánlásokra idén 23 intézmény pályázott. 

A Terrán tetőcserepek alapanyaga, a beton, többezer éves múlttal rendelkezik, az egyik legnagyobb mértékben időtálló nyersanyag, amely számos pozitív tulajdonsággal bír, ezért kitűnő és hosszútávú megoldás a gyakran anyagi nehézségekkel küzdő intézmények számára is.

A 2 000 000 Ft+Áfa értékű beton tetőcserép ezúttal két gyermekintézményhez került. A Fráter Erzsébet Általános Iskola tetőfelújítása a biztonság növelését, a beázás megszüntetését és az energiahatékonyságot fogja szolgálni. A Mezőgyáni Református Missziói Egyházközség képviselői is nagy munkába kezdenek, ott a tanítói lakást alakítják át ifjúsági közösségi házzá a szakemberek.

A Dömösi Szivárvány Óvoda felújítása - Fotó: Terrán

„Ugyancsak nagy örömünkre szolgál, hogy néhány napja készült el a tavalyi nyertes, a nagycsécsi Micimackó Óvoda tetőfedése. A felajánlott tetőcserepet a Tető Építők Egyesülete (TEGY) társadalmi munkában építette be, és ez is kitűnő példája a jó cél érdekében történő összefogásnak. Mostanában készült el a 2019-ben támogatottak közé került Dömösi Szivárvány Óvoda fedése is, ahol a kivitelezést az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége szakemberei (ÉMSZ) végezték el” – mondta Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

TETÖrténeted | játékra és tetőre fel a Terránnal (X)

TETÖrténeted | játékra és tetőre fel a Terránnal (X)

Mai nappal kezdetét veszi a Terrán nyereményjátéka

Hirdetés