A Revizto könnyen tanulható, biztonságos és több platformot is összefog.

Akár egy tanulási folyamatnak is felfoghatjuk a koronavírus miatti bezártságot, elvégre a most megszerzett home office-tapasztalatok a karanténok megszűnése után is óriási könnyebbséget jelentenek majd. Különösen, ha adott a szoftver, ami tökéletesen összefogja a tervezést, és amelyet gyorsan, kényelmesen használhat a tervezőcsapat minden tagja.

  • Nem használok ICF-t, hogyan dolgozzak így a többiekkel?
  • Megbolondulok az e-mailektől, és a távmunkában ez csak rosszabb lesz!
  • Elég biztonságos otthoni nettel dolgozni?

Számos hasonló kérdés fogalmazódik meg ezekben a napokban, ami teljesen természetes. Ugyanakkor kétségbeesni felesleges, már csak azért is, mert van kézenfekvő válasz a fentiekre. „Ha egy számítógépes játékban tudsz haladni pár métert, akkor itt is képes leszel haladni” – ez a hasonlat jól érzékelteti az alkalmazás előnyeit, nézzük át tehát mi is a legfontosabb lépéseket!

Tervezőszoftver-függetlenség

Koordinációra egyre nagyobb igény van, de mindenki szeretne a jól megszokott környezetében maradni. És éppen ez a Revizto egyik legnagyobb előnye: mindenki marad a saját tervezőszoftverében (ArchiCAD, Revit, AutoCAD, Civil 3D, SketchUp, Rhinoceros, Tekla vagy Inventor), miközben a koordináció gördülékennyé válik. Különösen előnyös ez a rendszer a beruházóknak és a generáltervezőknek, mert mindig az a főnök, akinél az adat van – márpedig az összes altervező, társtervező oda küldi majd be az adatot, akinél a licenc van. A Reviztót több ügyfele a mobilokon való megjelenés kedvéért választotta, mert sokszor nem tudják magukkal vinni a munkaállomást, vagy nem akarnak egymillióért laptopot venni, viszont a tablet úgyis ott van náluk – és elő is tudják venni az egyeztetéseken, arról is gyönyörűen tudnak kivetíteni, és bejárhatják a 3D-modellt.

Minden egyes szakág megmutathatja a saját terveit, vagy akár visszamutatja a generáltervezőnek vagy az építésznek a saját modelljébe tervezett alkatrészeket.

Mennyire biztonságos? Működik egy sima otthoni nettel?

Akár egy mobilnet is elég az alapvető működéshez, nem igényel különlegesen gyors adatátvitelt, és a folyamat is bármikor megszakadhat, nem lesz gond a mentéssel. Önmagában az, hogy szerveren van garancia arra, hogy rendben van az adat. A nagyobb modell- vagy pontfelhő-átvitelek is működnek akár mobilnetről is, persze célszerűbb ezt akkor intézni, amikor gyors internet közelében vagyunk. 

A tervezési folyamatok olykor végtelennek tűnő e-mailezéssel járnak, aki pedig nincs hozzászokva a távmunkához, attól tarthat, hogy ez csak fokozódni fog. A Revizto rendszerén belül lehet egymásnak üzengetni, egységes módon: a közös formátumra rendezett adatbázist a résztvevők saját tervező-szoftvereikből, vagy egy pofonegyszerű, CAD alapokat nem igénylő applikáción keresztül is kezelhetik PC-n, Mac-en és mobil eszközökön, felhőben vagy saját hálózaton belül. 

Az offline sem ellenség

De mi történik, ha a csapat valamely tagja, akár csak kedvtelésből szeret kézzel rajzolni? Semmi gond: a modell- és rajzfile-ok is betölthetők a rendszerbe. Van egy mintaprojekt, amit direkt „elrettentő példának” alkottak meg: részleges test-modelleket szabadkézi alakrajzokkal és metszetekkel illesztettek össze. Abban is kiválóan lehet tájékozódni, és működik ugyanaz a hivatkozási rendszer, ami akár ArchiCAD-ből, akár Revitből kitolt projekt esetében működik. Gyakorlatilag egy sima képet vagy PDF-et is betölthetünk a rendszerbe, és megmondhatjuk, hogy az a kézi skicc mely adott épületrészen készült metszet. Amikor pedig valaki elmetszi a 3D-t, a helyén megtalálja a kézi rajzot.

A Revizto platformról minden információt megtalálsz a Körös Consult honlapján. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Így segítette a Puskás Aréna tervezését a BIM

Így segítette a Puskás Aréna tervezését a BIM

A 3D-s építészeti tervezőszoftver nem kijavítja, hanem megelőzi a hibákat.

Elsők között tesztelik az új tervezőprogramot a Műegyetem építészhallgatói

Elsők között tesztelik az új tervezőprogramot a Műegyetem építészhallgatói

A BME és a szingapúri Digital Blue Foam közti partnerségi megállapodásnak köszönhetően.

Hirdetés