A Skanska kültéri műalkotás tervezésére írt ki tendert a H2Offices irodakomplexum számára.

A Skanska design tendert írt ki egy kültéri alkotás létrehozására, mely a H2Offices irodakomplexum első épülete melletti nyilvános zöld kertben fog helyet kapni. A meghívásos tenderen négy tervező, illetve tervezőcsapat vesz részt. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes pályamű a tervek szerint az irodakomplexum első fázisának átadásával egy időben, az év utolsó negyedévében készül el.

 

Köztéri művészeti alkotás tervezésére írt ki meghívásos pályázatot a Skanska. Ezzel egy olyan, a helyi közösség számára értékes installáció létrehozása a cél, mely inspiráló látványt nyújt és gazdagítja a Váci úti irodafolyosó urbánus környezetét. A vállalat minden egyes projektjével arra törekszik, hogy hozzáadott értéket és hosszú távra szóló örökséget nyújtson az épületeinek helyet adó környékeknek és barátságos környezetet teremtsen, mely megfelel az emberek igényeinek és közelebb hozza őket egymáshoz. A tenderre a következő tervezőket, illetve csapatokat hívták meg: S39 Hybrid Design, Andrea Hegedűs Design, Medence Csoport, Paradigma Ariadné.
 


Az alkotás a Skanska tizedik magyarországi projektjének, a H2Offices irodaháznak zöld, nyilvános kertjében lesz elhelyezve a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésénél, és várhatóan a negyedik negyedévben készül el.

„A H2Offices sok szempontból újító és egyedülálló épületkomplexum lesz. Tágas zöld kertje nyitott lesz a nagyközönség előtt, ezért egy olyan, vizuálisan izgalmas, ikonikus és funkcionális installációt szeretnénk ide helyezni, melyhez mindenki tud kapcsolódni. Olyan koncepciókat várunk, melyek az épületet is reprezentálják és a lehető legjobban hangsúlyozzák a vízhez és a természethez való kapcsolatot, valamint bennük rejlik annak lehetősége, hogy akár Budapest jellegzetes látványosságává váljanak.”

- mondta Ábrahám András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzletágának projekt igazgatója.

A beérkezett pályamunkákat egy szakmai zsűri fogja kiértékelni, melyben Osvárt Judit, a Magyar Formatervezési Tanács tagja és az Elle Decoration magazin főszerkesztője, Radó Gábor, Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalának kulturális referense, és Ábrahám András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzletágának projekt igazgatója vesz részt. Az eredményhirdetésre a tervek szerint májusban kerül sor, ezt követően kezdődik meg a kiválasztott alkotás kivitelezése.

 

Forrás: sajtóanyag




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hangulatos videó készült a Skanska új budapesti projektjéről

Hangulatos videó készült a Skanska új budapesti projektjéről

A víz által megteremtett szimbolikus kapcsolatot ábrázolja a film.

Ilyen lesz a H2Offices irodakomplexum

Ilyen lesz a H2Offices irodakomplexum

Bepillantás a Skanska új projektjébe.

Több, mint egy irodaház a 13. kerületben

Több, mint egy irodaház a 13. kerületben

A Skanska új életre kelti a Nordic Light Trio irodaház környékét a helyi közösség számára.

Hirdetés