Az evosoft Hungary új központja a tervek szerint 2021. januárban nyitja meg kapuit. 

Magyarország egyik vezető IT vállalata, a Siemens 100%-os tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. új irodaházának építése hamarosan megkezdődik Budapesten. A több mint 20.000 négyzetméteres irodaház fejlesztője a WING Zrt., az átadás 2021 januárjában várható. Az új épületben rugalmas, az odaköltöző több mint 1.500 szoftverfejlesztő számára ideális irodai koncepció valósul meg.

Magyarország egyik vezető IT vállalata, a Siemens AG 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. úgy döntött, hogy a jelenleg több budapesti helyszínen végzett tevékenységét egyetlen irodaházba vonja össze. Az irodaépület fejlesztője a WING Zrt, amely az új székházat Budapesten, a Magyar Tudósok körút 11. alatt építi fel, a Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park második fázisában. 

Az építési munkálatok 2018. július közepén kezdődnek meg. Az új épület tervezett hasznosítható bruttó alapterülete 22.000 négyzetméter lesz (a Siemens ebből 20.400 négyzetmétert bérel majd). Az épülethez egy 520 férőhelyes, földalatti parkoló is tartozik. A tervezett LEED Gold környezettudatossági védjegy elvárásai alapján a hatszintes, teljesen akadálymentesített épület meg fog felelni a legmagasabb szintű környezetvédelmi elvárásoknak is. Az irodaház emellett a legmodernebb épületgépészeti technológiákkal rendelkezik majd, a legmagasabb tervezési színvonalon és magas minőségű anyagokból készül. Az új irodaépület egyik célja, hogy az evosoft több mint 1.500 munkavállalójának hatékony és gördülékeny együttműködését lehetővé tegye. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karának szomszédságában elhelyezkedő új központban a szoftverfejlesztők rugalmas, a digitalizáció követelményeinek megfelelő, modern környezetben dolgozhatnak.

A két évtizeddel ezelőtt alapított, a Siemens csoporthoz tartozó evosoft GmbH 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. Magyarország egyik vezető szoftverháza. A vállalat szoftverfejlesztéssel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozik az ipari automatizálás, az integrált hajtásvezérlés, valamint az orvosi képalkotás területén. A társaság által foglalkoztatott szoftverfejlesztők létszáma folyamatosan növekszik. 

„A napjainkban is zajló digitális ipari forradalom iparágtól függetlenül komoly kihívások elé állítja a cégeket minden működési területen. Az ipar 4.0 ma már szoftvereken alapuló valósággá vált. Célunk, hogy a lehető legjobb munkahelyet biztosítsuk kiváló kollégáink számára, ahol egyszerre tudnak hatékonyan és kreatívan dolgozni, lehetővé téve társaságunk és a Siemens számára, hogy kulcsszerepet töltsünk be a negyedik ipari forradalomban” – mondta Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője.

„A Siemens több mint 130 éve van jelen Magyarországon, és ez idő alatt jelentős mértékben járult hozzá az ország gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. Célunk, hogy Magyarország legtehetségesebb elméit gyűjtsük magunk köré, segítsünk nekik a bennük rejlő tudás és potenciál felszínre hozásában, miközben arra motiváljuk őket, hogy lépjenek túl a saját maguk által felállított korlátokon. Az új székház jól tükrözi a Siemens csoport digitális korszak iránti elkötelezettségét, és tökéletes munkakörnyezetet teremt a digitális gondolkodók számára. Ezzel ösztönözni fogja a kreativitásukat” – mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt vezérigazgatója.

Az evosoft új székházának fejlesztője a WING Zrt. Az evosoft hosszú távú bérleti szerződéssel veszi majd birtokba az irodaházat. „Büszkék vagyunk arra, hogy mi építhetjük az evosoft új irodaházát, a Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park második fázisaként. A magyarországi irodapiac vezető irodafejlesztője, a WING építészeti, funkcionális és egyben gazdasági értéket teremt. Megbízható partnerei vagyunk azon vezető multinacionális, magyarországi nagyvállalatoknak, amelyek hosszú távú megoldást keresnek ingatlan területén. Ezt folyamatban lévő és befejezett irodafejlesztéseink és referenciáink is igazolják. Az evosoft új irodája is ebbe a sorba illeszkedik, hiszen világszínvonalú munkahelyeket hozunk létre és a Duna-part egyik új meghatározó épületét” – nyilatkozta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. 
Az evosoft Hungary új központja a tervek szerint 2021. januárban nyitja meg kapuit. 

forrás: sajtóközlemény

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Több mint munkahely: kirakat a megrendelőinknek

Több mint munkahely: kirakat a megrendelőinknek

Asztalos István építésvezető a Market 6.0 székházról.

Fegyelmezett német cégközpont ipari jelleggel – és rengeteg poénnal

Fegyelmezett német cégközpont ipari jelleggel – és rengeteg poénnal

Május végén birtokba vette új székházát a Market.

Elkészült az evosoft Hungary ikonikus, világszínvonalú székháza

Elkészült az evosoft Hungary ikonikus, világszínvonalú székháza

Az épület a LEED Gold környezettudatossági védjegy környezetbarát és energiatakarékos kritériumainak is eleget tesz.

Hirdetés