Hirdetés

Túl a síron

Ikonikus angolszász temetkezési helyet reformált meg a Nissen Richards.

A londoni székhelyű Nissen Richards Stúdió az építészet és a színháztervezés kombinációjából jött létre. A stúdió érzéseket kiváltó, élményeket közvetítő tereket hoz létre projektjei során, legyenek azok akár apró színházi helyszínek, kiállítások, akár nagyobb építészeti beruházások. A Sutton Hoo ókori emlékmű, Anglia egyik legfontosabb régészeti lelőhelye, angolszász Királyi Temetkezési Emlékhely, amit a National Trust intézménye kezel. Öt évig tartó áttervezése, és átalakítása során, a Nissen Richards csapatának keze nyomán a hely a mai korszellemnek megfelelő, új megvilágításba került, többletjelentéssel gazdagodott.

 

 

 

 

 

Az újonnan épített, 17m magas toronyból drámai kilátás nyílik a helyszín temetkezési halmaira. “A National Trust-tal azon dolgozunk, hogy egy újfajta látogatói élményt közvetítsünk az érdeklődőknek. Lenyűgözően érdekes történet rajzolódik ki előttünk, miközben a Királyi Temető főbejáratától épített új útvonalakon bejárjuk a területet. Sarokpontokkal, kiemelt magyarázatokkal gondosan megtervezett koreográfia vezeti végig a látogatót a tájon és az építészeti elemeken.” - magyarázza a projektet a Nissen Richards.

 

 ű

 

 

 

 

A stúdió finomra hangolt érzékenységgel kezelte ezt a nagyszerű régészeti és jelentős kulturális emlékhelyet. Jövőnk épülését szolgálja, ha a régmúlt kiemelt értékeit megfelelően konzerváljuk, és átadjuk a következő generációknak. Elérni ezt többek között a változó kommunikációs csatornák követésével, az azokhoz történő megfelelő idomulással lehetséges. A Sutton Hoo-val szerencsére most pontosan ez történt.

 

 

Nissen Richards | Web | Instagram

Gareth Gardner | Web | Instagram

 

 

Forrás: Nissen Richards, Gareth Gardner




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Túl a síron

Túl a síron

Ikonikus angolszász temetkezési helyet reformált meg a Nissen Richards.

Az építésziroda, ami integrálta magát a természetbe

Az építésziroda, ami integrálta magát a természetbe

A thaiföldi IDIN Architects hitvallása a nevében és a saját központjában is tükröződik. 

Többszemközt – Design Kollaboráció térben és időben

Többszemközt – Design Kollaboráció térben és időben

A Lakberendezők Országos Szövetségénak virtuális kiállítása.

Nincs találat!

Hirdetés