Kerekasztal beszélgetés a FUGA jövőjéről.

A Budapesti Építész Kamara május 31-én.17.00 órai kezdettel online kerekasztal-beszélgetést és fórumot szervez a FUGA jövőjének lehetséges útjairól. Várnak minden konstruktív, a FUGA jövőjét fontosnak tartó hozzászólást!

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Csapó Balázs építész, BÉK elnök

Demeter Nóra építész, BÉK elnökségi tag

Winkler Barnabás DLA építész, FUGA korábbi ügyvezető

Hulesch Máté, Építészfórum szerkesztő-újságíró

Szabó Levente DLA építész

 

A FUGA fennállásának eddigi egy évtizede alatt a hazai építész társadalom megkerülhetetlen, értékteremtő intézményévé vált: egyszerre a kortárs építészek bemutatkozó helye, fontos építészeti és képzőművészeti kiállítások otthona, kortárs zenei műhely és klub, ahova bárki, bármikor, kötetlenül betérhet.

A BÉK feladata a FUGA fenntartható működésének biztosítása. A FUGA jövője rendkívül érzékeny és komplex kérdés, ezért a BÉK vezetősége több mint fél éve  átfogó elemzési és kutatási munkát folytat a megújulás előkészítésének érdekében. A transzparenciára törekedve, az értékmegőrzés jegyében szeretné a párbeszédet kiterjeszteni arra a körre, akik nélkül nem létezne a FUGA: a látogatókra, kiállítókra, vásárlókra - mindazokra, akik szeretik és rendszeresen felkeresik, ’használják’ a FUGA-t.

2021. május 31-én (hétfő) 17.00-19.00 óra között várják a FUGA közösségét a nyílt online fórumon, ahol a vitaindító kerekasztal-beszélgetés után lehetőség lesz hozzászólásokra és kérdések felvetésére.

A kerekasztal-beszélgetés élő közvetítése megtekinthető a BÉK YouTube csatornáján és az Építészfórum oldalán, interaktív csatlakozási lehetőség zoom platformon, a 438525 jelszó használatával.

Moderátor: Tornyánszki Éva design manager, MOME Innovációs Központ

 

(Csapó Balázs, a BÉK elnökének közleménye nyomán)

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hangzótárgyak az idei Határtalan Design kiállításon

Hangzótárgyak az idei Határtalan Design kiállításon

Az akusztikus széktől a hétköznapi tárgyakból konstruált szintetizátorig 

Határtalan Design a zenére hangolva | Reflexiók

Határtalan Design a zenére hangolva | Reflexiók

Nemzetközi hangzó-tárgy kiállítás és eseménysorozat, a Határtalan Design 20. jubileumi kiállítássorozat programja

Hirdetés