Folytatjuk a külföldi előadók bemutatását – Martin Hristov, az E-Arch Studio egyik alapítója Várnából érkezik.

A járványhelyzet miatt februárra tolódott a SHARE Budapest soron következő eseménye. A 2022. február 15-én a budapesti Marriot Hotelben megrendezendő program része a SHARE rendezvénysorozatának, amely a legszéleskörűbb építészeti eseményeket létrehozó platform Közép- és Délkelet-Európa 17 országában. A korábbi évekhez hasonlóan a SHARE Budapest a SHARE Architects szervezésében a Magyar Építész Kamarával és a Budapesti Építész Kamarával együttműködve valósul meg. 2021 őszén elindult, az előadókat bemutató sorozatunkat a bolgár résztvevő Martin Hristov bemutatásával folytatjuk.

 

Martin Hristov – forrás: SHARE Architects

A várnai székhelyű E-Arch Studio egy díjnyertes építészeti és várostervezési vállalat, melyet Martin Hristov és Galina Baleva alapított 2001-ben. 

Martin Hristov Várnában született, diplomáját 2001-ben szerezte a Szófiai Építészeti, Építőmérnöki és Geodéziai Egyetem építész szakán. Az egyetemi évek alatt gyakorlatát a franciaországi Saint-Victor-la-Coste, majd Firenze városában töltötte. 2016 óta BREEAM minősítéssel rendelkezik. Az építész 2012 és 2016 között a bolgár építészkamara elnökhelyettese lett, 2016 óta az igazgatótanács alelnöki posztját tölti be. 

 

Kulturális rendezvények terme az Első Nyelvi Iskolában – építész: E-Arch Studio – forrás: EUMiesAward

 

A menedzserként és tervezőként is dolgozó Martin Hristov Galina Balevával közösen megalapította a várnai székhelyű E-Arch Studiót 2001-ben. A építészeti és várostervezési vállalat portfóliója színes: a csapat vett már részt lakóépületek, szállodák, irodaházak, oktatási és egészségügyi intézmények, sportlétesítmények, ipari épületek és családi házak tervezésében is.

A stúdió munkáját számos versenyen díjazták már: többek között kiérdemelték a bolgár Év épülete címet, a Várna-díjat, valamint az IBA – Infrastructure Bulgaria Awards és két alkalommal a BigSEE Architecture Awards elismerést is. Olyan munkák fűződnek a nevükhöz, mint az aheloyi WAVE Resort vagy a várnai Coral Residence. 

 

WAVE Resort – építész: E-Arch Studio – forrás: Building of the Year BulgariaCoral Residence – építész: E-Arch Studio – forrás: BigSEE Architecture Award

 

Egyik legtöbbet méltatott munkájuk a Kulturális rendezvények terme a várnai Első Nyelvi Iskolában, melyet 2020-ban adtak át. A projekt során a középiskola étkezdéjének egy részét leválasztották, és egy többfunkciós, különböző események lebonyolítására alkalmas térré alakították át, mely könnyen átalakítható, átszervezhető az igényeknek megfelelően. 

 

Kulturális rendezvények terme az Első Nyelvi Iskolában – építész: E-Arch Studio – forrás: EUMiesAward

 

További meghívott előadók (akikről oldalunkon is olvashatnak): 


GIANLUCA RACANA, igazgató, Zaha Hadid Architects, Egyesült Királyság;/ ELMARAD
ETAN KIMMEL, társalapító, Kimmel Eshkolot Architects, Izrael;
ERICK VAN EGERAAT,  alapító, Erick van Egeraat, Hollandia. 
LUKASZ PLATKOWSKI, igazgató, Gensler, Egyesült Királyság;
KRZYSZTOF INGARDEN, társalapító, INGARDEN & EWY ARCHITEKCI, Lengyelország;

 

A regisztráció már nyitott: A BÉK tagjai kedvezményes áron, 40 Euró ellenében válthatják meg jegyüket az eseményre.
 

A SHARE Architects Forum az elmúlt 24 évben egy közvetlen kommunikációt támogató platformot hozott létre a az építész, építészmérnök és építőipari szereplők számára Közép- és Délkelet-Európában. A felület hatékony segítséget nyújt az iparágak összekapcsolásában, valamint a kortárs építészeti folyamatok megértésében. A SHARE rendezvényeket 15 országban szervezik meg Európa-szerte, a SHARE közösségnek több mint 50 000 tagja van világszerte. Kérdésekkel, foglalásokkal és szponzorálási lehetőségekkel kapcsolatban ITT léphet velük kapcsolatba.

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Bánáti + Hartvig Építész Iroda is a SHARE előadói között

A Bánáti + Hartvig Építész Iroda is a SHARE előadói között

Kevesebb mint egy hónap maradt a 6. SHARE Budapest konferenciáig. A február 15-ei eseményen többek között a Bánáti + Hartvig Építész Iroda is előad.

Itthon jól ismert külföldi sztárelőadója is lesz a SHARE Budapest konferenciának

Itthon jól ismert külföldi sztárelőadója is lesz a SHARE Budapest konferenciának

Erick van Egeraatot budapesti munkái után talán már be sem kell mutatni, mégsem árthat az ismétlés.

Februárban jön a SHARE Budapest

Februárban jön a SHARE Budapest

Folytatjuk a külföldi előadók bemutatását – Martin Hristov, az E-Arch Studio egyik alapítója Várnából érkezik.

Hirdetés