Filmvetítés és tudásátadás a KÉK szervezésében.

A Kortárs Építészeti Központ augusztus végén, szeptember elején is fontos programokat szervez. Most kettőt emelünk ki közülük.

Első Filmklub vetítés a Budai Arborétumban!
Landscape Film: Roberto Burle Marx

Augusztus 27., péntek, 19:30

A Kortárs Építészeti Központ a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégiummal együttműködésben szervezi meg idén először Filmklubját a Budai Arborétumban, melyhez egy igazán hangulathoz illő művet választottak. A vetítés a Bútort az Arborba! - Alkotóhét és Arbor Feszt keretein belül kerül megrendezésre.

Egy utazás a brazil tájépítész és festő művészetében és életében, akit legtöbben talán a Rio de Janeiró-i Copacabana strandot övező ikonikus fekete-fehér mozaik sétányairól ismernek. A film valójában Roberto Burle Marx művészetének és személyiségének szemrevételezése, aki nem mellesleg festő, szakács és énekes is volt - noha ezek a nagyközönség számára kevéssé ismert jellemzői voltak.

A vetítést a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. További információ a Facebook eseményben!

A Város, mint Közösség - Barcelonai tudásátadás
Időpont: Szeptember 4., 19:00
Helyszín: KÉK- BB1012 (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

Barcelona az elmúlt évtizedekben kiemelkedően teljesített abban, hogy élhetőbb és befogadóbb városi tereket alakítson ki. A helyi lakosság és önkormányzatok összefogásával megvalósított városi innovációk hatása jól érzékelhető világszerte. Barcelona Vezető Építészmérnöki Hivatala (Barcelona’s Chief Architect Office) fontos szerepet tölt be a barcelonai fejlesztési folyamatokban, legyen szó mobilitásról, közterület-fejlesztésről, szuperblokkokról vagy a járvány utáni helyzet helyreállításáról. A barcelonai Zöld megállapodás (Barcelona Green Deal) Budapest számára ösztönzően hat.

A Kortárs Építészeti Központ együttműködve a Budapesti Cervantes Intézettel és az Eutropiannal, meghívta a barcelonai főépítészt, Xavier Matillát és az Építészmérnöki főigazgatóhelyettest, Sílvia Casorránt, hogy osszák meg tapasztalataikat a barcelonai köztéri innovációval és reformokkal kapcsolatban.

Az eseményen való részvétel ingyenes, a programok angolul zajlanak. Az eseményen az aktuális járványügyi intézkedések betartása kötelező, létszámkorlát figyelembetartásával érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Autómentessé tennék Barcelona belvárosának harmadát

Autómentessé tennék Barcelona belvárosának harmadát

A gyalogosok és a tiszta levegő lesz a főszerep a katalán fővárosban

Egy barcelonai városrész lett a világ legjobb területe 2020-ban

Egy barcelonai városrész lett a világ legjobb területe 2020-ban

Zöldfelületei miatt választották az Esquerra de l’Eixample-t a legmenőbb környéknek.

Hirdetés