Barcelonai redesign a Raul Sanchez Architects’ irodától.

Raul Sanchez Architects’ alapítója, Valentina Barberio tervezte a Barcelona nyüzsgő történelmi negyedében álló épület felújítását. A BSP 20 nevű projekt merész grafikai megoldásokkal élő sebészeti beavatkozás, amely ugyanakkor tiszteletben tartja a múltból maradt építészeti hagyatékot. Az összhatás egyszerre finom és izgató...
 

 

A felújítás során eltávolították a tönkrement burkolatokat, födémeket, és a romos lépcsőt. Csak a külső falak, a homlokzat és a tetőfödém maradt érintetlen. Az így kapott épületvázat, mint héjat töltötték meg új tartalommal, amely mindenütt jól láthatóan, és e célra épült szerkezetekkel hangsúlyozva különül el a történeti építészettől. 

Három új szintet alakítottak ki, a födémeket a tégláig visszabontott, megőrzött külső falaktól mindenütt üvegsávok választják el. Az új tartalom így szinte lebeg, úszik a történelmi falak között, és nem utolsó sorban az üvegfödémeken át a fény körbejárja a házat. A szinteket új, fémszerkezetű csigalépcső köti össze, mely szoborként vonul végig az összes szinten, fehér színe azonban visszafogottá teszi. 

 

 

A csupasz téglafalak a múltra emlékeztetnek, köztük a merész kortárs grafikai motívumok különös hangsúlyt kapnak. A leglátványosabb tér a konyha, ahol a padlóra a helyi hagyományokat idéző mintázatú kerámiaburkolat került, a bútor pedig szálcsiszolt óarany színben pompázik. A teljes belső tér egyszerre merész és visszafogott, múlt, jelen és jövő harmóniában él együtt ebben a barcelonai lakásban. 

 

 

Forrás: Wallpaper
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Merre járnak a turisták és merre a helyiek?

Merre járnak a turisták és merre a helyiek?

Eric Fischer látványos térképeket rajzolt egy okos módszer alapján. 

Geometria a magasból: gyönyörű fotókon Barcelona

Geometria a magasból: gyönyörű fotókon Barcelona

Mogyorósy Márton drónfotói új perspektívából mutatják meg nekünk Barcelonát. 

Az étterem, ahol Johnny Depp nem kapott asztalt

Az étterem, ahol Johnny Depp nem kapott asztalt

Arquitecto Pitpit a MINUSPLUS-tól

Hirdetés