Hirdetés

Családi ház Schremsben.

„Én magam is bármikor beköltöznék – a házban annyi remek hely van. Minden részletével elégedett vagyok" – Michael Nöbauer, építész

Schrems faluban, egy iszapfürdő szomszédságában áll egy faház – szerény, a szomszédos házakhoz illeszkedő utcai homlokzata nem fedi fel a mögötte lévő épület komplex tereit. A megrendelő, egy idős hölgy, aki évekig tartó külföldi élet után tért vissza ausztriai szülőfalujába, olyan helyre vágyott, ahol élvezheti nyugdíjas éveit.
 


Hogy eleget tegyen a megrendelő ferde tetőre vonatkozó kívánságának, és mégis aktívan kihasználja a közvetlenül alatta lévő teret, Michael Nöbauer azzal az ötlettel állt elő, hogy az első emeleten galériát alakít ki. Ez a design egy multifunkcionális teret kínál az ügyfél festményeinek bemutatására, amely könyvtársarokként vagy a vendégek számára ideiglenes alvóhelyként is szolgál.

A funkcionális konyha a felső szintre vezető lépcső alá van beszorítva. Mivel a háziasszony nem főz rendszeresen, mégis elegendő helyre van szüksége a baráti vacsorákhoz, Michael Nöbauer a lépcső alól kicsúsztatható kiegészítő pult ötletével állt elő. A beépített fapadokat, polcokat és szekrényeket is ő tervezte, minden egyes rögzítőelemet gondosan kiválasztva.
 

Építész: Michael Nöbauer; Fotók: Patricia Weisskirchner

Michael Nöbauer, építész:

„A VELUX termékek esetében nemcsak a kiváló minőség garantált. A gyártó olyan eszközöket is kínál, amelyek segítenek az ügyfeleknek megérteni a tetőtéri ablakok használatának előnyeit. A Daylight Visualizer szimulációk lehetővé teszik, hogy összehasonlítsunk egy tetőtéri ablakkal felszerelt helyiséget az ilyen ablak nélkülivel, és lássuk a fentről beáramló fény szépségét.”

Michael Nöbauer korábban is dolgozott már VELUX termékekkel és a vállalat munkatársaival projektjeiben, így tisztában van ennek az együttműködésnek az előnyeivel. Gyakran mutatja meg az ügyfeleknek az általa tervezett, tetőtéri ablakokkal rendelkező közeli házakat, és az árnyékolókat fel- és lehúzva bizonyítja, hogy a nappali fény jelentősen javítja a helyiségek hangulatát.

A tervezés alatt álló projektről alkotott pontosabb képért gyakran a VELUX szimulációs eszközökhöz fordul, rámutatva, hogy az ügyfelekkel folytatott párbeszédben a bizonyíték jobb érv, mint a puszta véleménycsere. A nappalifény-eloszlási diagramokat a technológia iránt érdeklődő ügyfelekkel is megbeszéli: ők mindig meglepődnek azon, hogy mennyire sötétek az átlagos szobák.
 


A tetőtéri ablakok lehetővé teszik a magánélet teljes tiszteletben tartását, és a nap állandóan változó játékát biztosítják a helyiségekben. Ebben a házban az ember elfelejti a szomszédos épületeket, és az erdőszerű kertre összpontosít.


A teljes esettanulmány letöltéséhez látogasson el a VELUX weboldalára.
 

VELUX | Web | Facebook





Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy dán otthon, ahol minden a helyére került

Egy dán otthon, ahol minden a helyére került

A Holte óvárosában lévő modernista épületet egyetlen gesztussal radikálisan átalakították. 

A VELUX tetőtéri ablakai műemlék jellegű épületekre is elérhetők

A VELUX tetőtéri ablakai műemlék jellegű épületekre is elérhetők

A külső borítás, az üvegezés és a robusztus vasalatok is a régi idők ablakait idézik.

Összhangban a természettel

Összhangban a természettel

Hivalkodástól mentes, nyeregtetős, földszintes családi ház, amelynek harmada kertre nyíló közösségi tér.

Hirdetés