Családi ház Schremsben.

„Én magam is bármikor beköltöznék – a házban annyi remek hely van. Minden részletével elégedett vagyok" – Michael Nöbauer, építész

Schrems faluban, egy iszapfürdő szomszédságában áll egy faház – szerény, a szomszédos házakhoz illeszkedő utcai homlokzata nem fedi fel a mögötte lévő épület komplex tereit. A megrendelő, egy idős hölgy, aki évekig tartó külföldi élet után tért vissza ausztriai szülőfalujába, olyan helyre vágyott, ahol élvezheti nyugdíjas éveit.
 


Hogy eleget tegyen a megrendelő ferde tetőre vonatkozó kívánságának, és mégis aktívan kihasználja a közvetlenül alatta lévő teret, Michael Nöbauer azzal az ötlettel állt elő, hogy az első emeleten galériát alakít ki. Ez a design egy multifunkcionális teret kínál az ügyfél festményeinek bemutatására, amely könyvtársarokként vagy a vendégek számára ideiglenes alvóhelyként is szolgál.

A funkcionális konyha a felső szintre vezető lépcső alá van beszorítva. Mivel a háziasszony nem főz rendszeresen, mégis elegendő helyre van szüksége a baráti vacsorákhoz, Michael Nöbauer a lépcső alól kicsúsztatható kiegészítő pult ötletével állt elő. A beépített fapadokat, polcokat és szekrényeket is ő tervezte, minden egyes rögzítőelemet gondosan kiválasztva.
 

Építész: Michael Nöbauer; Fotók: Patricia Weisskirchner

Michael Nöbauer, építész:

„A VELUX termékek esetében nemcsak a kiváló minőség garantált. A gyártó olyan eszközöket is kínál, amelyek segítenek az ügyfeleknek megérteni a tetőtéri ablakok használatának előnyeit. A Daylight Visualizer szimulációk lehetővé teszik, hogy összehasonlítsunk egy tetőtéri ablakkal felszerelt helyiséget az ilyen ablak nélkülivel, és lássuk a fentről beáramló fény szépségét.”

Michael Nöbauer korábban is dolgozott már VELUX termékekkel és a vállalat munkatársaival projektjeiben, így tisztában van ennek az együttműködésnek az előnyeivel. Gyakran mutatja meg az ügyfeleknek az általa tervezett, tetőtéri ablakokkal rendelkező közeli házakat, és az árnyékolókat fel- és lehúzva bizonyítja, hogy a nappali fény jelentősen javítja a helyiségek hangulatát.

A tervezés alatt álló projektről alkotott pontosabb képért gyakran a VELUX szimulációs eszközökhöz fordul, rámutatva, hogy az ügyfelekkel folytatott párbeszédben a bizonyíték jobb érv, mint a puszta véleménycsere. A nappalifény-eloszlási diagramokat a technológia iránt érdeklődő ügyfelekkel is megbeszéli: ők mindig meglepődnek azon, hogy mennyire sötétek az átlagos szobák.
 


A tetőtéri ablakok lehetővé teszik a magánélet teljes tiszteletben tartását, és a nap állandóan változó játékát biztosítják a helyiségekben. Ebben a házban az ember elfelejti a szomszédos épületeket, és az erdőszerű kertre összpontosít.


A teljes esettanulmány letöltéséhez látogasson el a VELUX weboldalára.
 

VELUX | Web | Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tervezz egy világot gyorsan és hatékonyan, tele napfénnyel és friss levegővel! (X)

Tervezz egy világot gyorsan és hatékonyan, tele napfénnyel és friss levegővel! (X)

A VELUX tervezést segítő digitális szolgáltatásai új szintre emelik az épülettervezést.

Otthon az erdőben | Velux (X)

Otthon az erdőben | Velux (X)

Családi ház Schremsben.

Tervezz napfényt a világba a VELUX Daylight Visualizer segítségével! (X)

Tervezz napfényt a világba a VELUX Daylight Visualizer segítségével! (X)

A felhasználóbarát program a VELUX Red Dot-díj nyertes felülvilágító ablakaival együtt új szintre emeli az építészeti tervezést.

Hirdetés