Megvalósul a dupla gimnázium is.

Megjelent a dunakeszi művészeti iskola és művészeti központ tervezési közbeszerzésének eredménye a TED-en, azaz az Unió közbeszerzéseit közlő online kiadványban, írta meg a Dunakeszi Post

A Dunakeszi Kulturális Központ, azaz a Művészetek Háza tervezése nettó 531 millió forintba kerül és az Incorso Építész és Építő Műhely Kft. végezheti el. Ők készítik a várhatóan 2023 szeptemberében nyitó dunakeszi dupla gimnázium terveit is, de szintén az építésziroda tervei alapján valósult meg számos korábbi és folyamatban lévő fejlesztés is a városban (egyebek mellett a felújított vasútállomás és kormányablak, illetve a Szent István Általános Iskola és a Fazekas Mihály Általános Iskola is.)

A Művészetek Háza egyrészt egy alapfokú művészeti iskola, amelyben lesz egy 750 férőhelyes színház- és koncertterem, valamint kisebb kamaratermek is. Lényegében Dunakeszinek saját színháza lehet majd. Az előzetes tervek szerint az intézmény felépítése nettó 6,72 milliárdba kerül, ez bruttó 8,53 milliárd forintot jelent.

Ami az iskolai részt illeti, 25 szaktantermet tervezhetnek, amelyben lesz egy kiállítóteremként is működő aula. A színházhoz kiszolgáló létesítmények is épülnek, mint büfé és pénztár. A korábbi elképzelések szerint az Iskola utcában épülhet meg a Művészetek Háza.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Digitális galéria indult a fiatal művészekért

Digitális galéria indult a fiatal művészekért

Az online platform áprilisban hirdeti meg első képzőművészeti ösztöndíj programját.

Európa egyik legjobbja a Bécsi Főpályaudvar

Európa egyik legjobbja a Bécsi Főpályaudvar

A Consumer Choice Center 2021-ben a Bécsi Főpályaudvart választotta a második legutasbarátabb pályaudvarnak Európában.

Az otthonfelújítási program nyomán megnőtt a kereslet az építőanyagokra

Az otthonfelújítási program nyomán megnőtt a kereslet az építőanyagokra

A növekedés valamennyi termékcsoportban érezhető, de legjobban a szerkezetépítő, nyílászáró-, valamint a gyorsan beépíthető betontermékek és a műanyagalapú (EPS) hőszigetelő anyagok terén.

Hirdetés