Gondolatok, képek és dalok a két művész munkáiból.

Cseh Tamás és Makovecz Imre rendszeresen összefutottak a Móriczon. Paroláztak és mindig váltottak néhány szót. Többek közt arról, hogy le kellene ülni egy jót beszélgetni valahova, egy jó kocsmába. Beszélgetni egy pohár bor mellett, megbeszélni a dolgokat, a lelkirokonságot, és fújni a füstöt...

 

Ez a meghitt találkozás nem valósult meg, így a két nagyság alapítványa összefogott, hogy ezt a találkozást ha máshogyan nem, hát Makovecz Imre szövegeivel és Cseh Tamás, illetve szerzőtársai dalaival megvalósítsa.

 

 

A két művész, hasonlóságukban és különbözőségükben egészítik ki egymást, magatartásukban felfénylik a kor hangulata, hol keserédes, hol élesen pontos helyzetjelentés, hol keményen kritikus, hol az örökkévalót kutatja, hogy hol a helyünk a világban a térképen, tehát a fizikaiban, vagy ég és föld között, vagyis a szellemiben. Az esteken Cseh Tamás archív felvételeit láthatjuk és hallhatjuk, párbeszédben Makovecz Imre gondolataival, Hüse Csaba előadásában.

 

Kelet-Európa vagy Közép-kelet-Európa / február 23., szerda, 19:00 – Makovecz Központ és Archívum

A rendezvényre a belépés ingyenes, de a Ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött, mely az e-mail címen e-mail címen, vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon történhet. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges. További információ a honlapon.


 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szubjektív Makovecz jegyzetek

Szubjektív Makovecz jegyzetek

Építészeti szótár a makoveczi életmű kulcsfogalmaihoz

Május végéig várják az ötleteket a 2021-es Visegrádi Építésztábor szervezői

Május végéig várják az ötleteket a 2021-es Visegrádi Építésztábor szervezői

2021. május 31-ig várják a fiatal építészek pályázati anyagát az idei Visegrádi Építésztábor ötletpályázatára. A helyszín a városmag és a Palotaház között, a főút mentén elnyúló zöldterületet, ahová a hajdani magánkertek helyén Tündérkert néven közösségi kertet tervez a városvezetés létrehozni.

Hol is tart pontosan Makovecz Imre Apor Vilmos térre tervezett katedrálisának ügye?

Hol is tart pontosan Makovecz Imre Apor Vilmos térre tervezett katedrálisának ügye?

A Hír TV Credo című műsora újév napján mutatott be új riportfilmet a Makovecz-életmű esszenciájaként aposztrofált katedrálisról.

Hirdetés