A hányattatott sorsú komplexum nyáron bulihelyszín, télen teljesen kihalt.

A balatonfüredi önkormányzat le akarja bontani a város szégyenfoltját, a görög falut - adta hírül a balatonfured.hu. Most keresik a jogalapot ahhoz, hogy a kisajátítási eljárást megindíthassák. A polgármester szerint a jelenleg szórakoztatónegyedként funkcionáló falunak a város nem sok hasznát látja, de annál problémásabb a viszony.

A bontás nem egyszerű, hiszen a társasháznak nyolcvan tulajdonosa van (az önkormányzati tulajdonhányad 41%), márpedig a társasház megszüntetéséhez valamennyi érintettnek bele kell egyeznie. A szórakoztatónegyedet üzemeltető S.D. Park Üzemeltető Kft. benne lenne a megszüntetésben, de vannak kisebb üzletek, amelyek tulajdonosai nem szeretnének megválni ingatlanjaiktól. Erre mondja azt az önkormányzat, hogy csak az adás-vétel, vagy a megfelelő jogalapú kisajátítás lehet a megoldás.
Forrás: balaton.network.hu

Az önkormányzat már évek óta szeretné felszámolni a nyáron bulinegyeddé változó helyszínt, és olyan funkciót találnának ki neki, amely bevételt hoz a városnak és működtetése hosszú távon fenntartható.

A portál tájékoztatása szerint a köztudatba görög falu néven bevonult nyolc hektáros negyed az év jelentős részében teljesen kihalt, nyaranta pezsdül fel az élet, de a programok évek óta erős konfliktusforrást jelentenek a városban.

A görög falu munkálatait 1994 kezdték meg, de már az sem volt problémamentes: a pénz elfogyott menet közben, többszöri cégváltással próbálkoztak. Az is szóba került, hogy vízi vidámparkot építenek a falu mellé, hogy a kiadások gyorsabban megtérüljenek, de sokáig a falut sem sikerült befejezni. Végül 2003-ban a Masped csoport vásárolta meg, 2005-ben pedig Annagora Park néven nyitotta meg a létesítményt.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újabb emblematikus Virág Csaba-épület tűnt el

Újabb emblematikus Virág Csaba-épület tűnt el

Pedig nem maradt belőlük túl sok: ezúttal a füredi volt OMFB üdülőt bontották.

Nyári Nagyaukció Balatonfüreden

Nyári Nagyaukció Balatonfüreden

A Vaszary Galériában, a Pintér Aukciósház meghívására.

Felújítják a balatonfüredi kikötőt

Felújítják a balatonfüredi kikötőt

Az Appeninn széles körű kikötő- és szállodafejlesztést tervez.

Hirdetés