Az esőbeállónak készült népszerű látványelem jelenleg használhatatlan. 

A napokban megkezdődhet a Széchenyi sétányon álló Hullámház helyreállítása, amit tavaly egy szélvihar erősen megrongált – írta a város honlapja. Az eredetileg esőbeállónak készült közkedvelt látványelem jelenleg használhatatlan, el is van kerítve.

Az elmúlt időszakban az önkormányzat több szakmai egyeztetést is folytatott a Hullámházról annak érdekében, hogy az új szerkezeti elem időtállóbb, stabilabb, de egyben esztétikus is legyen – írja a balatonfured.hu. A felújítás során a károsodott fa elemeket horganyzott acélszerkezetre cserélik, az elemek gyártását követően, várhatóan egy hónapon belül befejeződik a javítás.

2013-ban újult meg a Széchenyi sétány, azzal a szándékkal, hogy olyan arculatot kapjon, amitől az átutazók kedvet kapnak körbenézni a városban. A városképi és használati szempontból is kiemelt jelentőségű sétányt komfortosnak, egyben tetszetősnek tervezték.

Megjelenését a hullámos vonalak határozzák meg, illeszkedve ezzel a Zákonyi sétány és a Vitorlás tér kialakításához vagy éppen a Kerek templom alatti hullámzó domborzathoz. Ennek a koncepciónak volt az egyik fontos része az úgynevezett hullámház kialakítása is.

A Hullámházat 2014-ben adták át, a Kvadrát Művészeti és Tervező Kft. tervezte, és mint utóbb kiderült, az építmény tökéletesen megfelel az eredeti céljának. Ahogy a Kvadrát honlapja fogalmaz, „a sétányon ’hullám’ elemeket (gyephullám, tornaeszközök és párakapu) helyeztünk el, mint épített elemeket. Ezen sorozat kiemelt része a hullámház, ami nem csak egy térplasztika, de közösségi térként is funkcionál, pihenő, esővédő és wifi hely egyben.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont

Megnyílt a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont

A létesítményben beltéri és szabadtéri kiállítás várja a látogatókat. 

Izgalmas kortárs művészeti galériával gazdagodott Balatonfüred

Izgalmas kortárs művészeti galériával gazdagodott Balatonfüred

A pécsi Zsdrál-Art Kortárs Művészeti Galéria nyitott új kiállítóhelyet és műkereskedést nívós kortárs alkotók munkáival Füred megújult sétányán. 

Felújítják a balatonfürdői hullámházat

Felújítják a balatonfürdői hullámházat

Az esőbeállónak készült népszerű látványelem jelenleg használhatatlan. 

Hirdetés