Megvan az első hazai, 24 órás építészeti interjúmaraton, a „váltóban” az Octogon is szerepet vállalt.

Szombat délelőtt 10 órára megszületett a leghosszabb, szakmai tematikájú, kötött időtartamú személyes interjúsorozat hazai rekordja. A Pesti Vigadó könyvtárában sikerrel zárult eseményen 24 óra alatt 24 vendéggel beszélgetett Wesselényi-Garay Andor, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet tudományos főmunkatársa.

Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora, az egyesület elnöke szeptember 18-án 10 óra után pár perccel gratulált Wesselényi-Garay Andor építészettörténész rekorderek. A beszélgetéssorozat szeptember 17-én 10 órakor indult azzal a céllal, hogy 24 vendéggel egyetlen nap erejéig megmerevedő „pillanatfelvétel” készüljön arról, miképp gondolkoznak kutatók, bölcsészek, építészettörténészek és eszmetörténészek az építészetről, mint kulturális evidenciáról, mint a hétköznapjainkat berendező díszletről.

Az interjúsorozat a vendégek életútját és érdeklődési körét mutatták be, illetve olyan kérdéseket jártak körbe, mint az építészet taníthatósága, az oktatás és az építészeti minőség kapcsolata, az építészet képviselhetősége, az elit nélküli új rétegzettség és a fentiek következtében jelentkező mellék- és vadhajtások.

A maratonon Martinkó József, az OCTOGON főszerkesztője is részt vett; a beszélgetést Balázs Mihály indította és Turi Attila zárta.

Az eseményt kisebb-nagyobb megszakításokkal a 24 óra alatt több mint kétezer ember követte élőben az MMA MMKI Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. 

Beszélgetőpartnerek voltak:

Balázs Mihály, Martinkó József, Dévényi Tamás, Orbán Jolán, Somogyi Krisztina, Bardóczi Sándor, Ferkai András, Eplényi Anna, Erő Zoltán, Bögös András, Bólya Anna Mária, Szalai András, T.-Dénes Eszter, Haba Péter, Szemerey Samu, Kovács Dániel, Wettstein Domonkos, Farkas Attila, Szentpéteri Márton, Szövényi Anna, Zubreczki Dávid, Csanády Pál, Csillag Katalin, Turi Attila.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

WARchitecture

WARchitecture

Egyedülálló építészeti vitaműsor segíti az építőművészeti újságíróképzést

Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék – záróelőadás

Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék – záróelőadás

A vidéki építészetről szóló sorozat záróadásának vendége Vesmás Péter.

Beszélő fejek, avagy az építészeti kérdezz-felelek ultramaratonja

Beszélő fejek, avagy az építészeti kérdezz-felelek ultramaratonja

Wesselényi-Garay Andor 24 órás interjúja Martinkó József olvasatában.  

Hirdetés