WGA vendége lesz a Tesztoszteronépítészet beszélgetéssorozatban. 

Ma este folytatódik az Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet II. című beszélgetéssorozat az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) szervezésében, amelynek témája ezúttal az építészeti siker és boldogulás. Wesselényi–Garay Andor vendége Szabó Levente lesz.

Az őszi adások középpontjában olyan építészek állnak, akik megbízásaikon, megépült házaikon, esetleg az oktatásban betöltött szerepükön keresztül alakítják az építészeti közgondolkodásunkat. A beszélgetéssorozat arra keresi a választ, milyen szakmai és pszichológiai együtthatók mentén épül fel egy jól működő építésziroda, melyek azok a képességek, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy átfedésbe kerüljön egymással építész és megbízó elképzelése, ízlése, továbbá miképp lehet egyensúlyt tartani a közéleti és irodai feladatok között.

Az est házigazdája Wesselényi-Garay Andor, az MMA MMKI tudományos főmunkatársa, akinek aktuális vendége Szabó Levente, a Hetedik Műterem vezetője lesz. A szakember 1999-ben diplomázott a BME Középülettervezési Tanszékén, 2007-től ugyanott főállású oktató, 2020-tól tanszékvezető egyetemi tanárként tevékenykedik. 2012-2015 között és 2020-tól az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíjasa,

kutatásában az építészet és emlékezet lehetséges kapcsolataira fókuszál, számos szakcikk, tanulmány és a Bán Ferenc építészete című könyv szerzője.

Középületek, közterek, műemlékrekonstrukciók és emlékművek tervezője, többek között a budapesti Móricz Zsigmond körtéri Gomba épületének megújításában, az ELTE Trefort-kerti emlékműve létrehozásában, a soproni Várkerület revitalizációjában, a reformáció 500. évfordulójára készült Kálvin téri installáció megformálásában vagy a régi budai Városháza rekonstrukciójában vett részt felelős tervezőként. 

2010-ben és 2016-ban Pro Architectura Díjat, 2017-ben Magyar Formatervezési Díjat és Molnár Péter-emlékdíjat kapott, 2018-ban Ybl Miklós-díjjal tüntették ki. 2020-tól a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagja.

Az aktuális beszélgetés során Wesselényi-Garay Andor ezúttal arra kíváncsi, hogy a BME Középülettervezési Tanszék – mint műhely – milyen hatást gyakorolt a szakemberre és az építészek miért nem alapítottak magánegyetemet Magyarországon?

WGA & Szabó Levente, október 7., 18.00 – a beszélgetés élőben követhető az intézmény Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék – záróelőadás

Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék – záróelőadás

A vidéki építészetről szóló sorozat záróadásának vendége Vesmás Péter.

Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék

Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék

A vidéki építészetről szóló sorozat aktuális vendége Ripszám János.

Tesztoszteron-csörte a kortárs magyar építészet tárgyában

Tesztoszteron-csörte a kortárs magyar építészet tárgyában

Az MMA Tesztoszteronépítészet sorozatának különkiadásában Smiló Dávid és Erhardt Gábor reagál Justin Shubownak a magyar építészet egészét degradáló előadására.

Hirdetés