A Budapesti Építész Kamara Építészeti Nívódíját nyerte el a Futureal-csoport Corvin Corner irodaépülete. 

A Budapesti Építész Kamara Építészeti Nívódíját nyerte el a Futureal-csoport Corvin Corner irodaépülete. Az elismerés célja, hogy olyan munkákra irányítsa rá a figyelmet, amelyeknek építészeti kvalitása kiemelkedő, a megbízók és a használók számára is egyértelműen pozitív hatású. A díjazott pályamunkákban az építészeti, esztétikai minőségen túl az innovatív szemléletet, az épített környezet és a használói közösség iránti empátiát és a gazdaságosságot is értékelte a zsűri.

A mintegy 6200 négyzetméter bérbeadható alapterületű Corvin Corner a Corvin Sétány Projekt harmadik irodaütemében készült el Budapest VIII. kerületében, a Futó és a Práter utcák sarkán. Az irodaház tervezésének középpontjában a minőség és a gazdaságos üzemeltetés állt. Az ’A’ kategóriás környezetet nyújtó épület a BREEAM tanúsító rendszer szerinti „Very good” minősítést is elnyerte. Az épület ritmikus homlokzata, vakolat-üveg kompozíciója a lyukarchitektúra kortárs átirata. Az irodaház a saroknál kissé visszahúzódik, teret enged a járdán zajló életnek. Az egyterű irodákban a gépészet mennyezet alatt történő vezetése a flexibilis térhasználatot szolgálja. A Corvin Corner 2015-ben az Év Új Ingatlanfejlesztése pályázaton is előkelő helyezést ért el. 

A Futureal a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 20 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A Futureal-csoport eddig 900 millió euró értékben több mint 350 ezer négyzetméter ingatlanfejlesztési projektet valósított meg. A vállalatcsoport egyik legkiemelkedőbb projektje a Corvin Negyed, Közép-Európa legjelentősebb vegyes funkciójú városmegújító fejlesztése, ami 2010-ben elnyerte Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét az International Property Awards szakmai megmérettetésén, 2014-ben pedig kiérdemelte az ingatlanfejlesztés Oscar díjának is nevezett Urban Land Institute (ULI) Global Award for Excellence díját is.

forrás: sajtóközlemény

A Corvin Corner irodaépületről bővebben a 119-es lapszámunkban olvashattak. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tartalommal összhangban

Tartalommal összhangban

Interjú Vesztergom Ádám építésszel.

Töretlen a Skanska sikere

Töretlen a Skanska sikere

A Skanska továbbra is őrzi a kelet-közép-európai irodafejlesztési piacon megszerzett vezető pozícióját. (x)

Zöld technológia, skandináv szemlélet

Zöld technológia, skandináv szemlélet

Két éve február végén adták át a XIII. kerületben, a Lehel tér közelében felépült Green House-t.

Hirdetés