Hirdetés

Beton Fesztivál 2015

Sikerrel zárult az első kreatív betonnépszerűsítő konferencia.

A víz után a világ második leggyakrabban használt anyaga a beton. A fesztivált az építőanyagban rejlő lehetőségek bemutatására az iparág meghatározó hazai szereplőit összefogó szakmai szövetségek hagyományteremtő céllal hozták létre. A szakmabelieknek, diákoknak, tervezőknek, kivitelezőknek, forgalmazóknak és érdeklődőknek egyaránt érdekes eseményre 2015. szeptember 30-án került sor a budapesti Bakelit Multi Art Centerben.

fotó © beton.hu

A beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataiknak támogatásával,  hagyományteremtő céllal Beton Fesztivált rendezett. 
A Fesztivál célja volt, hogy eloszlassa a betonnal szembeni előítéleteket, tévhiteket, és bemutassa a beton széleskörű felhasználási módjait, az anyag sokszínűségét és a benne rejlő lehetőségeket. A Beton Fesztiválon a betonépítészet és a betonszakma mai helyzetéről, a legfrissebb trendekről és technológiákról igényes szakmai előadások keretében tájékozódhattak a szakmabeliek és mindazok, akik érdeklődnek az építészet vagy a betondizájn iránt. A plenáris konferencia keretében többek között szó esett a beton kreatív felhasználási lehetőségeiről, a látványbeton tervezésről és a betonalapanyag gyártás legfontosabb műszaki előrelépéseiről.

fotó © beton.hu

Ugyanakkor a Fesztivál alatt nemcsak elméletben, hanem kreatív workshopokon keresztül, a gyakorlatban történő hasznosítást első kézből megtapasztalva ismerkedhettek a betonnal a résztvevők. Megérinthették, kipróbálhatták és alkothattak ezzel a változatos anyaggal. Mindemellett betonművészeti kiállítással is várták az érdeklődőket, betekintést engedve ezzel az építészet, a betondizájn, a beton divat- és használati tárgyak világába egyaránt.

fotó © beton.hu

A Beton Fesztivál keretében díjazták az idén első alkalommal kiírt „Minden építés alapja 2015” tervezői pályázat legjobb munkáit, illetve a konferencia idejére szervezett „Művészet a betonban” kiállítás kiemelkedő alkotásait is. 

forrás:sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy ház, amelyet Tarkovszkij filmje ihletett

Egy ház, amelyet Tarkovszkij filmje ihletett

A téglafalú Nithurst farm belső terei megelevenítik az orosz Sztalker című filmet.

A beton az oka mindennek?

A beton az oka mindennek?

Az Architecture of Emergency konferencia résztvevői azonnali mentalitásváltást és a betonnal való leszámolást sürgetik.

Utólagos rögzítések tervezése betonba

Utólagos rögzítések tervezése betonba

Amivel már a tervezés előtt érdemes tisztában lenni: az új EN 1992-4 szabvány.

Hirdetés