A Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc fázisban. A fejlesztés értéke 150-160 millió euró.

A Tóváros-projekt 92 183 négyzetméteres lakóterület fejlesztésére alkalmas. Az első fázis már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, a projekt további fázisait később engedélyeztetik.

A Tóváros Dél-Budán, a 11. kerületben található, egy patak és egy tó által határolt zöldövezetben van a Balaton és a Budaörsi Repülőtér felé vezető utak mentén, autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető Budapest belvárosából - írja az MTI.

A tájékoztatás szerint 2022 nyarán várható az első ütem átadása, amely 3-4 épületet, és épületenként 30-40 lakást jelent. Ezt követően évente 100-150 további lakást terveznek átadni és értékesíteni.

A cég a fejlesztést azzal indokolta, hogy a budapesti lakópiac jelentős ellenállóképességről tett tanúbizonyságot a vírusválság óta, és a magyar kormány hatékony intézkedéseket vezetett be, hogy támogassa a családokat saját minőségi lakóhelyük megvásárlásában.

Az új vétellel együtt az Atenor fejlesztés alatt álló európai projektjeinek száma 32-re nőtt, ami közel 1,3 millió négyzetméter. A projektek Brüsszelben, Vallóniában és Flandriában (Belgium), Hágában (Hollandia), Luxemburgban, a párizsi régióban (Franciaország), Lisszabonban (Portugália), Düsseldorfban (Németország), Varsóban (Lengyelország), Budapesten (Magyarország) és Bukarestben (Románia) találhatóak.

A cég bevételei az egyes fejlesztési projektekre külön-külön létrehozott projektcégeken keresztül folynak be az anyavállalathoz, a belga Atenor SA-hoz. Az Atenor S.A. 2019-es bevétele 107 millió euró volt. A magyarországi projektcégek 2020-as árbevételének összesítése márciusban zárul. Az előzetes adatok szerint 25-30 milliárd forint, azaz 71-86 millió euró között alakult a magyarországi árbevétel tavaly.

XI. kerületi BakerStreet irodapark

Jelenleg Magyarországon 4 irodafejlesztési projekten dolgoznak, ezek összesen 258 ezer négyzetmétert tesznek ki. Ebből 130 ezer négyzetméter a XIII. kerületi Váci Greens irodapark, 72 ezer négyzetméter a VIII. kerületi Aréna Business Campus irodapark, 15 ezer négyzetméter az óbudai RoseVille irodaház, és 40 ezer négyzetméter a XI. kerületi BakerStreet irodapark. A Tóváros lakóprojekt plusz 92 ezer négyzetmétert jelent, így a folyamatban lévő iroda-, és lakóingatlan-fejlesztések együtt 350 ezer négyzetmétert tesznek ki - közölték.
 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Közösségi fészer, könyvtár és játszóház: jön a Metropolitan Garden

Közösségi fészer, könyvtár és játszóház: jön a Metropolitan Garden

Megkezdődött a LIVING ernyőmárka második lakóprojektjének kivitelezése a XIII. kerületben. 

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Budapesti fejlesztések szempontjából idén sem fogunk unatkozni.

Felhőkarcoló magyar módra és még díjnyertes is

Felhőkarcoló magyar módra és még díjnyertes is

Magyar sikerektől volt hangos az International Property Awards: a Group Dyer tervezte moszkvai felhőkarcolók is taroltak a díjátadón.

Hirdetés