A dél-dunántúli régió legkorszerűbb uszodája lett a 4,5 millárd forintból megépült kaposvári versenyuszoda.

Átadták Kaposváros a város szülöttéről, Csik Ferenc olimpiai bajnok úszóról elnevezett, a Virágfürdő mellett álló versenyuszodát. A részben megújuló energiával működő létesítmény a dél-dunántúli régió legkorszerűbb uszodája. Tízpályás, ötvenméteres medencéjével nemzetközi úszó-, szinkronúszó-versenyek, vízilabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas.

A beruházás azért vált szükségessé, mert a Virágfürdőt „kinőtte” a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vizes sportokat és évente ezren tanulnak meg úszni.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere kiemelte, hogy a néhai polgármesteréről elnevezett, és a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló, mintegy 190 milliárd forintos Németh István programmal az évszázad beruházás-együttesét valósítja meg Kaposvár.

Egy hónappal ezelőtt adták át a Kaposvár Arénát, épül a busztelephely, a közlekedési központ, a Csiky Gergely Színházat felújítják, épül a várost az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út. Ahogy a politikus fogalmazott, „újabb csodáknak lehetünk tanúi” a közlejövőben.

„Most építjük azt a várost, amely igazi 21. századi otthona lesz a kaposváriak nagy közösségének” – jelentette ki Szita.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: az uszoda méltó a sport iránt elkötelezett somogyi megyeszékhelyhez és azokhoz, akik birtokba veszik, a beruházás pedig nagyszerű példája a kormány és egy megyei jogú város együttműködésének.

Az uszodaátadón részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke fideszes országgyűlési képviselője is.

Forrás: MTI
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mies Awardra jelölték Kis Péterék uszodáját

Mies Awardra jelölték Kis Péterék uszodáját

A PLANT-Atelier Peter Kis iroda már a Gyarmati Dezső Uszoda előtt is ért el sikereket a díj történetében.

Lengyelországban megnyílt a világ legmélyebb medencéje 

Lengyelországban megnyílt a világ legmélyebb medencéje 

Az amatőr és profi búvárok új kedvence lehet a Deepspot, aminek legmélyebb pontja 45 méter.

Kaposváron épül fel Makovecz Imre harminc éve tervezett harangháza

Kaposváron épül fel Makovecz Imre harminc éve tervezett harangháza

Az építmény turisztikai célponttá válhat a somogyi megyeszékhelyen.

Hirdetés