Hirdetés

Törökbálinton és Kaposváron is épül SPAR

Törökbálinton szupermarketet, Kaposváron hipermarketet épít a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Törökbálinton szupermarketet, Kaposváron hipermarketet épít a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Mindkét beruházás befejeződik 2020-ban, és összesen hétmilliárd forintba kerülnek majd, amből kétmilliárd lesz a törökbálinti egység.

A több mint 13 ezer lakosú Törökbálint jelentős vásárlóerővel rendelkezik, amelynek egyik bizonyítéka, hogy egyre több cég keresi a lehetőséget, hogy együtt fejlődjön a településsel. A SPAR a Törökbálinti-tó jól megközelíthető környezetében tervezi az új szupermarket megépítését – áll a cég közleményében.

Törökbálinttal a közelmúltban többször is foglalkozott az OCTOGON: a 2019/4-es lapszámban az új városházáról írunk (Fenes Tamás DLA: Polgári térkapcsolatok). A városházát jegyző Modulart Stúdió egy vegyesfunkciójú szolgáltatóházat is tervezett azóta a városba, az üzleteket, éttermeket, idősotthont, szolgálati lakásokat és parkolókat magába foglaló épületről itt írtunk korábban, míg Répás Ferenc és a DÉR Építőművész tervezte családi házat még kora tavasszal mutattuk be.

Ilyen lesz az új szupermarket - Kép: Spar.hu

De térjünk vissza az új üzlethez: a MaxCity közelében található, jelenleg üresen álló telek mintegy 22 ezer négyzetméter beépíthető területén októberben kezdik meg az üzlet építését. A 4755 négyzetméteres épületegyüttesből a SPAR szupermarket 2164 négyzetmétert tesz ki – ebből az áruház eladótere 1280 négyzetméteres –, a többit az öt egységből álló üzletsor foglalja majd el.

A családosok számára a területen egy játszóteret is terveznek, de az elképzelések között szerepel egy termelői piac kialakítása is.

Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója Törökbálint polgármesterével, Elek Sándorral - Fotó: Spar.hu

A Tópark utca 4. szám alatti szupermarketben az aktuális SPAR enteriőr koncepció szerint alakítják majd ki az eladóteret, az üzlet bútorzatát és berendezését. A főbejárat után jól áttekinthető, piac jellegű zöldség-gyümölcs osztályon át juthatnak el a vásárlók pékáru-részlegig és a legfrissebb belsőépítészeti arculatot tükröző csemegepultig. A SPAR to Go éttermi pultja friss, helyben készülő grilltermékekkel, változatos készétel kínálattal, illetve friss salátaválasztékkal fogadja majd az áruházba térőket. Ezen felül a SPAR enjoy. convenience üzem márkatermékei is kaphatóak lesznek. Az üzletben hűtött italos helyiséget is kialakítanak, ahol nagyobb mennyiségben kínálják majd a hideg innivalókat. A vásárlók kényelme érdekében a törökbálinti szupermarketbe önkiszolgáló gyorskasszákat is telepítenek. 

A tervek szerint a komplexumban kis fogyasztású LED-lámpákkal gondoskodnak a világításról, a SPAR szupermarketbe pedig szén-dioxidos hűtőközegű, környezetkímélő, a hulladékhőt is jó hatásfokkal hasznosítani képes integrált fűtési-hűtési rendszert telepítenek, amely révén kisebb energiafelhasználásra lesz szükség. Az épület többi – bérleményi – részében modern hőszivattyús hőszabályzó rendszert építenek ki.

Forrás: Spar.hu 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kipróbáltuk a chatbotos épületbejárást

Kipróbáltuk a chatbotos épületbejárást

Alighanem az online épületbejárások szerepe nőni fog a következő években, mi a Telenor Háznál tettünk egy próbát.

Új vegyesfunkciójú épület Törökbálinton

Új vegyesfunkciójú épület Törökbálinton

Üzletek, éttermek, idősotthon, szolgálati lakások és új parkolók a városmagban.

Merőleges viszonyulások haladóknak

Merőleges viszonyulások haladóknak

Újrarendezték az elemeket egy törökbálinti családi házban: lett benne ég, föld, víz és különleges tűz is. 

Hirdetés