Visszatekintve az elmúlt évre Szász Kati, a Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal a Furtenbacher Adrienn és Szén Molnár Tamás, valamint Szűcs Ildikó stylist által tervezett törökbálinti otthont idézzük fel az OCTOGON DECO 2021/6 számában megjelent cikkünk újraközlésével.

A meredek hegyoldalba épült modern villa lakói nap mint nap gyönyörködhetnek a lélegzetelállító panorámában, míg az igényes belső terekben a harmónia mellett néhány különleges megoldás is helyet kapott.

 

Alkalmazkodva a terepviszonyokhoz az újépítésű lakópark néhány épülete esetében a bejárat a ház felső szintjén található, ahonnan egy belső lépcső vezet a földszintre.

 

A Törökbálinton található villa tervezésébe az építkezés közben kapcsolódtak be a tervezők, így még alaprajzi módosításokra is volt lehetőségük, valamint az épületgépészeti és az elektromos tervezésbe is bele tudtak folyni. A tulajdonosok korábban hosszabb időt töltöttek Japánban, és komolyan megérintette őket ez a több évezredes,ősi hagyományokra épülő kultúra. Japán híresen letisztult, egyszerű, ugyanakkor praktikus és esztétikus belső tereiből szerettek volna valamennyit saját otthonukba is átültetni úgy, hogy az mégse hasson túlzottan idegenként a hazai környezetben. 

 

Bár viszonylag szerényebb terület állt rendelkezésre, ráadásul a lejtős beépítésből következően csak egy kisebb méretű ablak kialakítására volt lehetőség, a félszigettel kiegészített fa frontokkal kialakított konyhabútor és a hozzá kapcsolódó étkező nagyvonalú és esztétikus lett.

 

Végül a belsőépítésszel közös gondolkodás eredményeként született meg elegáns, mégis könnyed, vidám hangulatú otthonuk, amelyben harmonikusan, játékosan egészítik ki egymást a különböző stílusjegyek. Geometrikus formák, halvány, finom kék árnyalatok, a szürke felületekhez párosított tölgy furnér bútorlapok kiegyensúlyozott együttese alkotja az összképet, amit kortárs alkotók művei egészítenek ki.

 

A kék háttér elé állított sárga komód a kortárs művészeti alkotással különleges színfoltot képez a hálószobábanA nappaliban meghatározó szerepet kap az egyedi tervezésű, látványos polcrendszer saját megvilágí - tással és az alacsony, natur színű, kényelmes kanapé.

 

A számos apró japán utalás mellett, az egyik fürdőszobában feltűnik a 19. században élt híres mester, Hokuszai Nagy hullám című képének felnagyított mása is. Mivel a pár egyik hobbija a főzés, a nagyvonalú, kényelmes konyha kiemelt figyelmet kapott a házban.

 

A ház egyik fürdőszobájának meghatározó részlete Hokuszai Nagy Hullám című festményének méretre nyomtatott képe, amivel a szabadon álló kád fölötti teljes falszakaszt dekorálták.

 

Ugyancsak extra feladatot jelentett a világítás, ugyanis a félig földbe süllyesztett épület különleges megoldásokat kívánt, ezért felülvilágító ablakokat építettek a lépcsőházba és savmart üvegből készítettek falat és üvegajtókat a fürdőszobákba. Mindemellett a legmodernebb gépészeti technológiákat és okosotthon rendszert építették be, melyekkel a mosókonyha egyedi szárítórendszerétől a kamráig minden funkció nyomon követhető.

 

A keskeny közlekedőben lévő gardróbot dekoratív lámpatestekkel, tükörajtós gardróbszekrénnyel alakították különlegessé. Különleges textúrák, extrém anyagok, maximális helykihasználás

 

Tökéletes harmónia jellemzi az enteriőrt, kevés, de jól megválasztott tárggyal. A szürke különböző árnyalatait a fafurnér felületek, a természetes anyagok és a játékos, geometrikus formák ellenpontozzák.

 

A nappali terét a kevés, ám praktikus, különleges bútor teszi nagyvonalúvá. Itt is megjelenik a japán enteriőrökre jellemző szellős elrendezés, miközben a fókusz a hatalmas nyílászárón át feltáruló kilátáson van.

 

Belsőépítészet: Furtenbacher Adrienn, Szén Molnár Tamás 
Stylist: Szűcs Ildikó

 

További fotók a galériában!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Kizárólag fából

Kizárólag fából

5280 House, Bozeman (Montana, USA)

Best of Deco 2021 | Határtalan invenciók
  • 2022-01-03 11:00
  • Deco

Best of Deco 2021 | Határtalan invenciók

Visszatekintve az elmúlt évre Szász Kati, a Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal a MYD II, Finta Csaba által tervezett hegyoldalba épült lakóházat idézzük fel az OCTOGON DECO 2021/6 számában megjelent cikkünk újraközlésével.

Hirdetés