A Skanska eladta a két épületből álló Mill Park irodakomplexumát az Erste Asset Management GmbH egyik leányvállalata, az Erste Alapkezelő Zrt. ingatlanalapnak. 

A Skanska eladta a két épületből álló Mill Park irodakomplexumát az Erste Asset Management GmbH egyik leányvállalata, az Erste Alapkezelő Zrt. ingatlanalapnak. A Nordic Light irodaépület 2016-os eladása után ez már a második alkalom, amikor a Skanska az Erste számára értékesít irodaházat.

A 36 000 négyzetméternyi bérelhető irodaterületet kínáló Mill Park a IX. kerületben, a Soroksári úti irodanegyedben található, Budapest fontos kulturális és oktatási létesítményeinek szomszédságában. Az irodaház 80%-át már bérbe adták, többek között az IT Services Hungary részére. A Mill Park-ot 2018 III. negyedévében adják át és várhatóan LEED Gold minősítést kap.

„A Skanska szenvedélyes, elhivatott és szakértő csapatának köszönhetően a Mill Park élő példája lett a zöld megoldásokat és csúcsminőségű szolgáltatásokat kínáló jövőbiztos projektek fejlesztése iránti elkötelezettségünknek. Köszönöm nekik, hogy létrejött és a terveknek megfelelően készült el az irodaház. A Mill Park egy újabb fontos mérföldkő a Skanska magyarországi történetében.” – tette hozzá Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója. „Büszkék vagyunk, hogy az Erste Alapkezelő úgy döntött, újabb Skanska irodaházat vásárol. Ez megerősít minket abban, hogy az Erste szilárdan hisz projektjeink minőségében és fenntarthatóságában. Nagyra értékeljük ezt az együttműködést és köszönjük, hogy megbízható partnereink.”

„A Mill Park megvásárlása összhangban van az Alapkezelő ingatlan portfóliójának újonnan épült, „A” kategóriás irodaházakkal való bővítésének szándékával. Ez a tranzakció hosszú távon biztosít defenzív, fenntartható bevételt az Alapkezelőnek, így szolgálva befektetőink érdekeit.” – hangsúlyozta Pázmány Balázs, az Erste Asset Management igazgatóságának elnöke.

A Mill Park tágas 5 500 m2-es multifunkcionális kertje többféle lehetőséget is kínál. Lesznek itt kültéri fitneszgépek, csocsó- és pingpongasztalok, éttermek valamint olyan tereket is kialakítanak, amelyek alkalmasak közös programok szervezésére vagy a kiépített WiFi és áramforrásoknak köszönhetően szabadtéri munkavégzésre is. Mindezek a megoldások a bérlők és vendégeik jóllétét, munkahelyi kényelmét hivatottak szolgálni. A Mill Park-ot úgy tervezték, hogy az a kreativitást és az együttműködést elősegítő pezsgő találkozási pontként működjön.
A tranzakciót tanácsadói részről a Cushman & Wakefield támogatta a Skanska esetében. A vevő jogi tanácsadója az NGYL Partners, míg az eladóé a Dentons volt.

A Cushman & Wakefield szerint a budapesti agglomeráció 3,3 millió lakosa Magyarország 9,9 milliós népességének 34 százalékát teszi ki. A város egy főre jutó nominális GDP-je 25 510 euró, ez a magyar GDP mintegy 40 százaléka. A közelmúltban Budapestre számos cég, köztük piacvezető vállalatok, többek között a GE, a Morgan Stanley, az ExxonMobil, a BlackRock, az AVIS Budget Group, a BT, a BP és az IBM helyezték át szolgáltató központjukat. A 2018 második negyedéves bérlői aktivitásnak köszönhetően 161 548 m2-rel emelkedett a bérbeadott irodaterületek volumene. Ennek köszönhetőn a második legmagasabb értéket érte el az első félév teljes, 252 646 m2-es bérleti tevékenysége. A város további keresletnövekedésre számíthat, amit a co-working szektor fellendülése is erősít.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Változást szeretnénk a munkahelyeinken

Változást szeretnénk a munkahelyeinken

Mármint a magyarországi dolgozók kétharmada. Kertet és fitnesztermet szeretnének.

Eladták a Nordic Light Trio irodaházat egy dél-koreai befektetési alapnak

Eladták a Nordic Light Trio irodaházat egy dél-koreai befektetési alapnak

A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett épület 98%-át már kibérelték.

Miért fontos a munkahelyi jóllét népszerűsítése?

Miért fontos a munkahelyi jóllét népszerűsítése?

A Skanska az Egészség- és Munkavédelmi Héten a jóllétre fókuszált.

Hirdetés