A lezárások ellenére gyorsabb lesz a tömegközlekedés a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között.

A személyautók hússzor akkora területet foglalnak el, mint a buszok a Hegyalja úton – írta a BKK Facebook-oldala. A cég a többé-kevésbé ismert adatot azonban még egy érdekességgel megtoldotta: úgy számol, hogy a Lánchíd felújításához kapcsolódó lezárások ellenére még rövidül is a menetidő a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között.

„A Hegyalja úton csúcsidőben a személygépkocsik hússzor akkora területet foglalnak el, mint a közösségi közlekedés járművei” – írta a napokban a BKK közösségi oldala, hozzátéve: Gondoltad volna, hogy eközben az erre utazók épphogy fele ül csak autóban?

Mindannyian ismerjük a fotósorozatot, ami összehasonlítja, hogy ugyanannyi utazó ember mekkora területet foglal el buszon, biciklivel és autóval. A kép többek szerint még az autóknak kedvez, mert 1,7 utassal számol autónként, aminél alacsonyabb értéket mérnek a világ több nagyvárosában – a KSH szerint Magyarországon és Budapesten is 1,5-1,6 körül van ez a szám.

69 utas buszon, biciklivel és 40 autóval

De visszakanyarodva a Lánchídhoz: a buszok hatékonyabb területkihasználása evidens, ám a BKK azt is állítja, hogy a Lánchíd felújítása miatti lezárása még rövidít is a menetidőn, ugyanis

a korábbi buszsáv-szakaszok összekötésével a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között egybefüggő buszsáv alakul ki, a BKK járatainak menetideje így 5-10 perccel rövidülhetnek.

Ezzel együtt „kiemelt szempont volt, hogy az autóval közlekedőknek se tegyük nehezebbé a helyzetet, ezért újrahangolják a közlekedési lámpákat és átalakítják a forgalmi sávokat a Döbrentei térnél. Így a gépjárművel közlekedők változatlan idő alatt jutnak majd át a kereszteződésben” – jegyzi meg a poszt.

Az említett forgalmi változások a Hegyalja úton június 19-én, szombaton lépnek életbe. A Lánchíd felújításához kapcsolódó forgalmi változásokról itt találsz bővebb információt.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bogárhoteleket telepített egy magyar képzőművész Budapesten

Bogárhoteleket telepített egy magyar képzőművész Budapesten

bug hotel az áttelelő vagy menedéket, fészket kereső rovaroknak nyújt menedéket.

A Széllkapu szelleme Melbourne-től Szingapúrig

A Széllkapu szelleme Melbourne-től Szingapúrig

A parkban központi szerepet betöltő design-napelemek nemzetközi előképei. 

Ernyőarculat egységesíti Budapest és a fővárosi cégek megjelenését

Ernyőarculat egységesíti Budapest és a fővárosi cégek megjelenését

Az új arculat megtervezőjét több mint 40 pályamű közül választották ki.

Hirdetés