Hirdetés

Öt pályázat részesült kiemelt megvételben.

Hirdetés

Tizennyolc pályázó vette át az elismerését hétfőn a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kopp Mária Intézet és a Lechner Tudásközpont együttműködésében megvalósult bölcsődeépítési ötletpályázat ünnepélyes díjátadóján – közölte a Lechner Tudásközpont.

Tizennyolc elképzelést részesített megvételben a bíráló bizottság a bölcsődék tervezésére kiírt országos tervpályázaton. Az elismerő oklevelet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke és Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos adta át a nyertes pályázóknak.

A Lukács és Vikár stúdió kiemelt megvételt nyert terve – Fotók: bolcsodeiotletpalyazat.hu

Az alkotóközösségek három kategóriában – új épület tervezése, meglévő intézmény bővítése, meglévő kockaház átalakítása témában – készíthették el terveiket, három különböző bölcsődei ellátási formára szabva. A pályázat célul tűzte ki a bölcsődék fejlesztéséhez szükséges alaprajzi elrendezések, funkciósémák kidolgozását, melyek átgondoltságuk és magas építészeti minőségük alapján követendő mintaként és kiindulási alapként szolgálhatnak a bölcsődei beruházásokat megrendelő szervezetek és intézmények számára.

A beérkezett negyven pályamű közül nyolc tagú, az építészeti és bölcsődei területet jól ismerő szakemberekből álló bíráló bizottság választotta ki azt a tizennyolc tervet, amelyek mintaként szolgálhatnak az új létesítmények tervezésében és meglévő bölcsődék felújításban egyaránt. A koncepciótervek a konkrét tervezés során példaként használhatóak a helyi adottságok és lehetőségek figyelembevételével.

Kiemelt megvételt nyert öt terv:

A nyertes pályázók teljes listáját itt olvashatod.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Három évre elbúcsúzhatunk a Pompidou-tól

Három évre elbúcsúzhatunk a Pompidou-tól

Az épületen teljes rekonstrukciót végeznek. Ha részlegesen nyitva tartanák, hét évig tartana a munka, és drágább is lenne.

A játszótér mellől egy csúcskategóriás irodaházba

A játszótér mellől egy csúcskategóriás irodaházba

34 év után költözik új székházba a magyarországi Henkel.

A világ legjobb építészirodáit díjazta az Architizer A+ Firm Award 

A világ legjobb építészirodáit díjazta az Architizer A+ Firm Award 

Harmincegy kategóriában osztott díjakat az A+

Hirdetés