Öt pályázat részesült kiemelt megvételben.

Tizennyolc pályázó vette át az elismerését hétfőn a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kopp Mária Intézet és a Lechner Tudásközpont együttműködésében megvalósult bölcsődeépítési ötletpályázat ünnepélyes díjátadóján – közölte a Lechner Tudásközpont.

Tizennyolc elképzelést részesített megvételben a bíráló bizottság a bölcsődék tervezésére kiírt országos tervpályázaton. Az elismerő oklevelet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke és Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos adta át a nyertes pályázóknak.

A Lukács és Vikár stúdió kiemelt megvételt nyert terve – Fotók: bolcsodeiotletpalyazat.hu

Az alkotóközösségek három kategóriában – új épület tervezése, meglévő intézmény bővítése, meglévő kockaház átalakítása témában – készíthették el terveiket, három különböző bölcsődei ellátási formára szabva. A pályázat célul tűzte ki a bölcsődék fejlesztéséhez szükséges alaprajzi elrendezések, funkciósémák kidolgozását, melyek átgondoltságuk és magas építészeti minőségük alapján követendő mintaként és kiindulási alapként szolgálhatnak a bölcsődei beruházásokat megrendelő szervezetek és intézmények számára.

A beérkezett negyven pályamű közül nyolc tagú, az építészeti és bölcsődei területet jól ismerő szakemberekből álló bíráló bizottság választotta ki azt a tizennyolc tervet, amelyek mintaként szolgálhatnak az új létesítmények tervezésében és meglévő bölcsődék felújításban egyaránt. A koncepciótervek a konkrét tervezés során példaként használhatóak a helyi adottságok és lehetőségek figyelembevételével.

Kiemelt megvételt nyert öt terv:

A nyertes pályázók teljes listáját itt olvashatod.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bölcsöde, buszpályaudvar, műemlék és energetikai is felújítás is nyert

Bölcsöde, buszpályaudvar, műemlék és energetikai is felújítás is nyert

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit.

18 nyertes terv fogant a Bölcsödeépítészeti Ötletpályázaton

18 nyertes terv fogant a Bölcsödeépítészeti Ötletpályázaton

Öt pályázat részesült kiemelt megvételben.

Lebontják az egykori MSZMP-székházat Miskolcon

Lebontják az egykori MSZMP-székházat Miskolcon

A helyén közösségi park épülhet.

Hirdetés